Реклама / Ads
1| 9119 |03.02.2014 ЧЕРНО И БЯЛО

Почина американският актьор и носител на "Оскар" Филип Хофман

.
Американският актьор и носител на "Оскар" Филип Сеймур Хофман е намерен мъртъв в банята на апартамента си в Манхатън, Ню Йорк тази сутрин, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл". Тялото е открито от личния асистент на Хофман.
 

Според в. "Ню Йорк пост" той е починал вследствие на предполагаема свръхдоза, а в ръката му е била забодена хиподермична игла. Апартаментът, в който е намерен, е купен от него наскоро, като се намира в близост до дома на семейството му. Телевизия Ен Би Си съобщава, че в банята са намерени пликове с хероин.

"Ню Йорк пост" припомня, че Хофман е влизал в рехабилитационна клиника за десет дни през 2012 г., а самият актьор през 2006 г. казва, че е бил на прага на пристрастяването по време на следването си в Университета в Ню Йорк, но на 22-годишна възраст се отказва от наркотиците. Неговите здравословни проблеми, изглежда продължаващи дълго след това, обаче никога не стават коментирана тема или широкоизвестен факт. По непотвърдена информация на таблоиди лечението през 2012 г. е било свързано с пристрастяване към лекарства по предписание и хероин.

Филип Сеймур Хофман е роден през 1967 г. в Ню Йорк. Сред най-популярните заглавия в кариерата му са "Магнолия", "Усещане за жена", "Талантливият мистър Рипли", "Големият Лебовски", "Учителят", "Синекдоха, Ню Йорк", "Игри на глада", а за ролята си на Труман Капоти в едноименния биографичен филм от 2005 г. той печели "Оскар".

Най-новите филми с негово участие, трилърът A Most Wanted Man и драмата God‘s Pocket, направиха премиерите си по-рано тази година на фестивала "Сънданс". Филип Сеймур Хофман също така се изявяваше и като режисьор, а като актьор има успешни роли и на театралната сцена. По-късно тази година трябваше да започнат снимките на Ezekiel Moss, филм под негова режисура, в който се планира да участват Джейк Гиленхал и Ейми Адамс.

Преди смъртта си той е завършил работа по предстоящата нова част от поредицата "Игри на глада" и е имал още седем дни снимки за по-следващата.

Негова съпруга беше дизайнерката Мими О‘Донъл, от която има син и две дъщери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6587 |09.01.2014 Почина журналистът Людмил Павлов . 0| 7815 |26.12.2013 Почина Чудомир Големинов . 2| 7174 |18.12.2013 Почина откривателят на „Мистерията на българските гласове” . 0| 6720 |09.12.2013 Почина актрисата Саша Филипова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads