Реклама / Ads
6| 7133 |08.07.2007 ЧЕРНО И БЯЛО

Румен Петков между Маркс, насилието и епикризата

.
Тъй рече Румен Петков: „В други държави полицията в такива случаи хваща направо маркучите, а тук ние действаме по-леко. След инцидента по време на протестите край Стара Загора, вчера е нямало сблъсъци между миньори и полиция, тъй като е нямало нарушаване на обществения ред".
 
Тези думи на вътрешния министър са по повод протестите на миньорите от „Марица-изток". Той допълни, че ще използва сила, ако някой „дори за кратко време" блокира път, улица и по този начин възпрепятства придвижването на други хора.

Ако смисълът, който влага Петков в тези няколко изречения, е този, за който си мислим, тогава е редно да го попитаме: г-н Петков, столичани каква сила трябваше да използват, когато заради парада, послучай празника на МВР, два дена по няколко часа бе блокирано движението през центъра на София? Каква е разликата при блокиране на движението при протести и при празнични марширувания?

И още нещо: преди няколко месеца, когато таксиметровите шофьори блокираха София часове наред, вие пратихте стотици полицаи да ги охраняват, а ние, обикновените жители и гости на столицата, бяхме подложени на нечовешки мъки да изпълним всекидневните си задължения към работата и семействата си. Защо тогава не бихте шофьорите, като сега се вижда, че това ви се отдава много лесно и дори ви доставя удоволствие. Излиза, че прилагате двоен стандарт при преценките си кога и кои да бъдат „справедливо" бити.

И още нещо: г-н Петков, не ви ли спохожда от време на време онази мисъл на Маркс за количествените натрупвания и качествените изменения. Вие натрупахте толкова фалове и грешки, че измененията при вас може би се нуждаят от официално установяване или както биха се изразили вашите фенове от „Пирогов" - от епикриза. Използваме термина „официално", защото „качествените изменения" в поведението ви се виждат и с просто око ...  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2938 |29.09.2023 Евгений Кънев: Денков иска да спаси едни 1,4 млрд. евро за енергетиката на България, ама на кого му пука? . 2| 3279 |31.07.2023 Писмо до ФрогНюз на д-р Събина Петканска: Случаят в Ст. загора показва, че се проваляме като личности , институции и общество . 9| 11780 |27.07.2023 . . 3| 3698 |28.12.2022 Гражданско движение ”Боец” организира протест пред Президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads