Реклама / Ads
2| 3314 |12.01.2023 ДОБРО УТРО

Демерджиев: Държавата ще поеме контрола върху ”златния гьол”

.
Източник: личен архив
”Тук съм, за да изпълня една задача, която президентът постави на министрите от служебния кабинет, а именно държавата да поеме контрола върху държавата. В момента ние ще поемем контрола върху т.нар. „златен гьол“ и милионите, които се изливат от него в джобовете на хора с прякори“.
 

Това каза на ГКПП „Капитан Андреево“ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

 

„Странно е защо не успяха да е справят в предходния кабинет с тази задача, при положение че основите бяха поставени още при първите две служебни правителства“, коментира той.

 

Втората задача, заради която Демерджиев е на „Капитан Андреево“, по думите му е пунктът да се развие по начин, че да може спокойно да пропуска огромния обем от трафик, който се увеличава с около 20% всяка година.

 

„Задачата, която ни е поставена, е на практика да го преизградим и да имаме нов, модерен пункт не само тук, а и на „Лесово“. Тук трябва да се пусне трета лаборатория, която да обработва товарите, идващи от Турция и трябва да се пусне нова лаборатория в „Лесово“, която да се справя със същата задача“, каза още служебният вътрешен министър.

 

Всички тези лаборатории ще бъдат под държавен контрол.

 

„Ще се пусне жп линия по отсечката Одрин – Ямбол и ще се пусне отсечка от магистрала „Марица“ до „Лесово“, за да може пунктът да е равностоен на „Капитан Андреево“, обясни още Иван Демерджиев.

 

Ще бъде пусната и система за електронно управление на пункта „Капитан Андреево“, за да може обработката на пътнико- и товаропотока да става по-лесно и прецизно. Ще бъдат пуснати нови три линии и амбицията на служебния кабинет е това да стане до края на месеца.

 

Би могло да има забавяне заради метеорологичните условия, но скоро след този срок трите линии ще функционират, обеща Демерджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5657 |18.01.2023 Прокурорският син от Перник и Семерджиев се сбиха в затвора, нахвърлиха се и върху надзиратели . 0| 4369 |17.01.2023 Цената на природния газ в Европа падна. 1000 кубически метра се търгуват за близо 6000 долара . 0| 4392 |16.01.2023 Христо Панчугов . 1| 3343 |13.01.2023 Йотова: Третият мандат ще отиде при партията, която е продължител на политиките на служебното правителство'

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads