Реклама / Ads
0| 5074 |25.11.2017 ЕТНО КАЛЕНДАР

Софийският университет отбелязва патронния си празник

.
Източник: БГНЕС
С академично тържество Софийският университет ”Св. Климент Охридски” ще отбележи днес патронния си празник. Празникът ще започна в академичния параклис ”Св. Климент Охридски” в Богословския факултет на СУ, на площад ”Св. Неделя” 19. Там е отслужена празнична утреня и Божествена света литургия.
 
След службата литийно шествие ще се отправи към паметника на Св. Климент Охридски. В 11.00 часа Академичният съвет на Софийския университет, начело с ректора проф. Анастас Герджиков, ще поднесе венец пред паметника на Св. Климент Охридски.

Академичното тържество започва в 11.15 часа в аулата на СУ и на него ректорът проф. Анастас Герджиков ще поздрави академичната общност за празника. Деканът на Факултета по химия и фармация на СУ акад. Петър Кралчевски ще изнесе академично слово на тема "Самоорганизация на колоидни частици и молекули".

Тържеството ще продължи с връчване на дипломите на новоизбраните професори от 25 ноември 2016 г. до 25 ноември 2017 г. На церемонията ще бъдат връчени също наградата на Столичната община за най-добър млад учен на Софийския университет за 2017 г.; годишните награди за учебната 2017/2018 година за патронния празник на Софийския университет; годишната стипендия на името на братята Евлоги и Христо Георгиеви за студент от Карлово; годишната стипендия на името на Надежда Дженева за студент от профила "Радио" на Факултета по журналистика и масова комуникация; годишната стипендия съвместно с БНТ на името на д-р Младен Младенов за студент от профила "Телевизия" на Факултета по журналистика и масова комуникация; годишната стипендия за студентски постижения в радио или телевизионната журналистика на името на проф. Михаил Минков; годишната стипендия на името на доц. д-р Вероника Вълканова за отличен успех и студентски постижения в педагогиката на масовата и художествената комуникация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5189 |25.10.2017 Сергей Игнатов: ЕС не може да ни накара да си намалим университетите . 0| 4967 |21.10.2017 Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети . 0| 4268 |17.10.2017 Софийският университет бил водещ в две класации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads