Реклама / Ads
1| 5562 |19.05.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Домът на легендарния Джими отваря врати

.
Гениалният Джими Хендрикс
Домът, в който някога е живял легендарният китарист Джими Хендрикс в Лондон, ще бъде отворен за посещение 40 години след трагичната смърт на музиканта, съобщават британски медии.
 

Между 15 и 26 септември тази година почитателите на великия Хендрикс ще имат възможност да посетят едно забележително място, което подобно на много популярния си обитател, има своята невероятна история - в този апартамент през 18 век е живял и композиторът Георг Фридрих Хендел..

Според директорката на музея на улица "Брук", Хендрикс не е знаел за връзката, която Хендел имал с апартамента, когато през 1968 г.се нанесъл да живее там.

Легендарният рокмузикант Джими Хендрикс е бил убит от мениджъра си заради застрахователна измама. Това пише в книга бившият член на неговия технически персонал в турнетата Джеймс Тапи Райт, съобщи в. "Мейл он сънди".

Хендрикс умира на 27 години през септември 1970 г. в лондонски хотел. Той е намерен задавен след повръщане. Точните обстоятелства около смъртта му обаче остават неясни.

Джеймс Тапи Райт твърди, че неговият мениджър Майкъл Джефри е признал как го е убил. Джефри разказал за престъплението си, когато се напил една година след смъртта на музиканта. Според Райт Джефри се притеснявал, че Хендрикс се готви да си ангажира друг мениджър, когато договорът им свърши в края на годината. Той отишъл в хотелската стая и натъпкал музиканта с хапчета и вино.

Райт пише, че Джефри му е разказал как е направил застраховка живот на Джими Хендрикс за 2 милиона щатски долара, като той самият бил бенефициент.

Официалната причина за смъртта на Джими Хeндрикс била "интоксикация с барбитурати и вдишване на повръщано". Това било много важно за Джефри, защото при самоубийство застрахователите нямало да платят.

Джон Банистър, лекарят, който се опитал да съживи Хендрикс в болницата, пише, че е той е миришел на червено вино, и че музикантът се е задушил, когато го е повърнал. В кръвта на Джими Хендрикс обаче било открито много малко количество алкохол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5188 |18.05.2010 Сексшоп продава „папски презерватив” . 9| 17517 |18.05.2010 След икебаната, "Съчки събирам" става най-якия летен хит . 0| 4973 |18.05.2010 Узаконяват еднополовите бракове в Португалия . 1| 5548 |17.05.2010 Раздават презервативи в армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads