Реклама / Ads
38| 10932 |03.07.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Химн за МВР пее Веско Маринов на Цветанов; във форумите: "Връщат ни в социализма"

.
Химн за полицията сътвори звездният колектив Маринов-Евтимов-Русев. Според форумци той е супер социалистически, но на Цветанов и Веско много се харесали мелодията и текстът. "Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре! Гордост е да служиш в редовете на България и МВР", гласи рефренът.
 

Идеята, уж на шега, дал вътрешният министър Цветан Цветанов на естрадния изпълнител. Песента ще чуем на 5-ти юли по случай 131-годишнината от създаването на МВР."Бяхме заедно на един празник и Цветан Цветанов така на шега каза – ей, изпя толкова песни за армията, една за полицията нямаш. И аз му викам – ще видиш каква песен ще направя, само да не ми беше казал. Напиши, че виж какви години дойдоха, отвърна ми той”, каза пред www.vsekiden.com Веселин Маринов.

"Мечтата на Цветанов става реалност на 5 юли - неговото МВР ще си има химн. “Нашата полиция” е песен с маршово звучене, в която ще бъде възпят героизмът и всеотдайността на полицаите при изпълнение на служебния им дълг и ще бъде подчертано колко горда е родината с тях. Новият хит ще бъде изпълнен от Веселин Маринов, а песента е общо дело на тандема му с композитора Тончо Русев и поета Евтим Евтимов.", споменава изданието.

Засега обаче химнът не може да се чуе никъде, защото дясната премиерска ръка Цветанов пази песента в тайна. За първи път тя ще бъде изпълнена на празничния концерт в зала 1 на НДК в понеделник. “Готова е от един месец, той не я пуска никъде. Иска да е пълна изненадата. Дори и секретарката му не я знае, жена му я е слушала един път. Само аз и той може да ви я дадем, но той я крие. Аз му казвам – добре, дай я, да я пуснем, толкова е хубава песента, а той – не, за празника е”, описва подробности от кухнята изпълнителят.

Според Веселин Маринов мелодията е покъртителна и е убеден, че ще трогне публиката в залата. За “Всеки ден” певецът разкри само припева, който гласи така:

Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.


Светкавично, след като краткото текстче се публикува в интернет, се започнаха множество коментари, според които рефренът прилича по-скоро на стихотворение от соцкома. "Имаше няколко стихотворения, които ми приличат на текста - Чавдарчето е примерно дете - играе, пее, учи се, чете. Самолет е литнал смело горе в простора. Туй е наше дело труд, на трудовите хора. Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях стоят - пионери, пионери, славен път ни чака, хубав път.", пише _Manowar_ в един от форумите. "Остава и някой гений да му нарисува портрет на Цветанов, който да носим на 5-ти юли задължително, както съм разкарвала разни снимки да Георги Димитров. Повръщам, като се сетя колко отвратително беше, гадни манифестации!", казва Alice. "Платили са им, написали са го, какво толкова", споделя Б. Трифонов. "И лети във утрото сокол, във синя вис се вие, по-хубаво от Бобовдол - не може да открие. Текстът много напомня на това "гениално" творение от 70-те години.", казва Марио Минков в същия форум. "Комсомол, Комсомол, ти летиш като сокол! Над заводи и мини, сред поля и градини ти летиш като сокол, Комсомол, Комсомол! Така ми звучи химна на МВР!!! Такива дивотии се пишеха преди 40-50 години, химн, за какво им е? Да вземе някой държавен лев Веско. Има свестни полицаи, не ги унижавайте, това е подигравка с всички ни", гневно се изказва действащ полицай.

Frognews.bg припомня, че това не е първата ода, посветена на министерските постижения. Пионер в това отнощение беше русенската поетеса д-р Венета Бакалова. След нашумялата стихосбирка “Звезда над Витлеем” със стихотворения, посветени на премиера Бойко Борисов и русенския депутат Пламен Нунев от ГЕРБ, авторката написа и химн за управляващата партия.

Музикалната педагожка изкомпозира марш в тоналност сол минор, размер 4/4 и темпо 104 по метронома. Бодрата песен беше направена по всички правила на изкуството.

Народе български, привет!
Стани! Върви със ГЕРБ напред!
Той води ни през трудности
към лъчезарни, светли дни.

Добрите сили да сплотим в борба със враговете зли!
Държавата да защитим срещу престъпниците зли!
Във Европейския съюз да бъдем горди и със чест!
България да поведем, обляна в звездна светлина към нова светла бъднина.

Почитатели на поетесата в Русе и днес вдъхновено припомнят стиховете й, посветени на премиера:

О, достолепни генерале, поведи ни!
От враговете – Де пе се (ДПС) пази ни!
Проправяй бедния ни път напред,
За да остане нашата България
Във Европейския съюз със чест,
Да заблести като небесна Лъчезария...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6938 |03.07.2010 Американски кикбоксьор попадна в мрежите на Лозанова . 7| 16728 |03.07.2010 10 неща, които мъжете не искат да знаят за жените . 2| 5117 |01.07.2010 Шофьор изостави Младенов в Йерусалим . 27| 7111 |29.06.2010 Премиерката на Исландия се жени за лесбийка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads