Реклама / Ads
5| 7312 |28.06.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Изобретиха мъжките противозачатъчни хапчета

.
Израелски учени разработиха мъжко „хапче” – орално противозачатъчно, което деактивира сперматозоидите преди да влязат в утробата.
 
При това версията на изследователите от университета "Бар Илан" може да се приема само веднъж на три месеца.Този нов метод за сексуална превенция ще бъде достъпен до масовите потребители само след три години, смятат създателите му.
За разлика от инжекционния вариант на "мъжкото хапче", който временно блокира производството на сперма и още е в изпитателен период, таблетката не използва комбинация от мъжки хормон тестостерон и женски прогестерон, за да предотврати бременността.

Хапчето на израелските учени премахва протеин от спермата, който е жизненоважен, за да може жената за зачене. По този начин макар сперматозоидите да стигат до утробата, те са неспособни да оплодят яйцеклетка.Според създателите този механизъм на действие осигурява 100% надежност на контрацептива.Освен че е с продължително действие, той има и други плюсове - липсват каквито и да било странични ефекти, от които обикновено се оплакват жените на противозачатъчни.За сравнение мъжете, подлагащи се на контрацептивна инжекция се оплакват от депресия, загуба на сексуално желание, смята на настроенията.

Мъжете не се справят добре с подобни странични ефекти и те биха отказали много от тях да вземат редовно хапчето - ако то водеше до същите състояния, обяснява проф. Хаим Брейбарт, ръководител на проекта.Експериментите са показали, че при мишките се осигурява стерилитет за дълъг период от време - около месец при ниската доза и около три - при високата. Опитните животни са се държали добре, хапвали са нормално и са се чифтосвали, което е най-важното. Изпитанията при хора доброволци ще започнат следващата година.

Един от най-големите недостатъци на ориентирания към мъжете метод е страхът, че могат да забравят да гълтат хапчето редовно. Според анкетни проучвания жените нямат вяра на партньорите си в това отношение.Новото хапче обаче ще се взима само веднъж месечно или веднъж на три месеца - т.е. четири пъти в година.Поради липсата на хормонални странични ефекти учените се надяват, че таблетката им ще бъде одобрена за масово производство.
Проф. Брейтбарт удиви научната общност преди четири години, разкривайки устойчивостта на спермата и способността й да оцелява в утробата в продължение на дни преди да оплоди яйцеклетка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 10287 |28.06.2010 Принц Хари падна от коня . 42| 81116 |25.06.2010 Явор и Радина от "Стъклен дом" с порно в интернет? . 19| 8207 |25.06.2010 В Каварна вдигат първия паметник на Дио в света . 2| 12808 |24.06.2010 Подредиха най-добрите порноактриси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads