Реклама / Ads
15| 13642 |09.01.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Жулиета с балкона се пече на бавен огън

.
Покрила се в САЩ. Експертите пък отсъждат хвърля ли ни в заблуда деколтето на Гери Дончева за това дали млечният деликатес е по-апетитен от сиренето.
 

Жулиета "с балкона" и Ханку Брат са новата звездна двойка хулигани в ефира. Героите на най-обсъжданите тв реклами попаднаха под прицела на цензурата. Вчера Съветът за електронни медии (СЕМ) разгледа скандалните клипове, пише Стандарт.

Засега и двата ще продължат да се излъчват по телевизиите, казва шефът на регулатора доц. Георги Лозанов. Ханку Брат е окончателно помилван от цензурата, а Жулиета отива на "втора инстанция" - ще я нищят в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Етичната комисия на Националния съвет по саморегулация (НСС), в който членуват рекламодатели, рекламисти и медии - например Асоциацията на радио и тв операторите (АБРО).
 

Пищната Жулиета Гери Дончева се скри от цензурата в САЩ, научил "Стандарт". Манекенката с диплома по икономика от УНСС от доста време е в Америка и разпуска с приятели, призна майка й. Жената в момента е в Слънчев бряг, където върти семейния хотел "Мида". "Виждала съм рекламата, не мога да кажа, че я гледам редовно", признава майката на Гери. И не скри, че клипчето не й е по сърце. "Не ми харесва самият сценарий. Но Гери там е актьор, справила се е. И не мисля, че тя трябва да отнася негативите от рекламата", смята майката на манекенката. Всъщност преди да се прочуе като "Жулиета с балкона", Гери Дончева натрупа слава като секретарка на Стефан Данаилов в сериала "Стъклен дом". Икономистката с гръдна обиколка 96 см освен успял топмодел е и балерина, автор на детски книжки, шампионка по плуване, че и успешна бизнес дама.

 

Не е случаен и Ханку Брат - героят от култовата реклама на GSM, оказа се "роднина" на Меглена Кунева. Двата клипа имат общ баща - рекламната агенция DDB Sofia. Копирайтърите нашумяха през 2011 г. с кампанията за най-досадна коледна песен. А тази година "бомбардират" ефира с оригинални реклами на GSM-и - в които например Жорж Ганчев възкръсва като Дядо Коледа, работят и за политици. В портфолиото им са клиповете на Меглена Кунева от кандидатпрезидентската кампания през 2011 г.

"Иронията не трябва да бъде побеждавана от историята" - така шефът на СЕМ доц. Георги Лозанов коментира рекламата с Ханку Брат. "Съгласен съм с него - иначе и иронията, и историята ще изчезнат", каза пред "Стандарт" творческият директор на DDB Sofia Васил Петраков. Той е и режисьор на клипчето Ханку Брат. Петраков определя за абсурдни обвиненията, че рекламата накърнява историята ни. И признава, че в началото са искали да вкарат в главната роля хан Баян, братът на Аспарух. "За него има много вицове, затова не го избрахме за герой. А хан Кубрат е по-величествен. И предпочетохме него", разказва режисьорът. Засега е сигурно, че "рожбата" на Петракев - Ханку Брат, ще се размине с "медийната инквизиция". "Обвиненията са, че накърнява патриотизма на българина. Но според нас няма такива основания", обясни вчера след заседанието на СЕМ доц. Лозанов.
 

Жулиета "с балкона" обаче продължава да се пече на бавен огън. От СЕМ са дали видеото на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Експертите ще отсъдят хвърля ли ни в заблуда деколтето на Гери Дончева за това дали млечният деликатес е по-апетитен от сиренето. Клипът ще се проверяват и от Националния съвет по саморегулация (НСС). Етичната му комисия ще се произнесе - има ли насаждане на сексуални стереотипи

в клипа, обясни за "Стандарт" секретарят на съвета Ели Михайлова. НСС обаче няма как да цензурира клипа, защото създателят му, а и производител на млечния деликатес - "Фикосота Синтез", не членува в организацията. Телевизиите, които го въртят, обаче са в АБРО. И ако цензурата отсъди, вероятно ще трябва да се съобразят с решението на Етичната комисия и да го свалят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13963 |17.12.2012 Две държави-един победител на България! Никола спечели Биг Брадър . 9| 10577 |19.11.2012 Орлин спечели с измама . 16| 11776 |17.11.2012 Къци печели VIP Вrother? . 7| 10783 |17.08.2011 Българин спечели сърцето на Тара Рийд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads