Реклама / Ads
20| 12035 |30.08.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Кръв и любов; уестърн за турското робство и под. снимат наши и турски кинаджии

.
Вежди Рашидов поведе делегацията в Турция
Кръв и любов. Изпепеляващата драма се развива през Балканската война. Турски продуценти са предложили на нашите кинаджии разтърсващата история по време на официалната визита на министъра на културата Вежди Рашидов в Истанбул.
 

Рашидов е там на работно посещение с делегация, в която влизат известни български кинорежисьори и продуценти, осведомява Стандарт.
"Все още не е ясно кой ще участва във филма за Балканската война. Но турците държат на него, защото тази година се отбелязват сто години" каза за "Стандарт" режисьорът Андрей Слабаков, който е част от делегацията.

Самият той е водил преговори с комшиите, като е търсил копродуцент за лентата си "Калоян". Слабаков е автор на сценария. Това ще е първият български исторически филм, сниман от 20 години насам. "Всичко е на начален етап. Но ако намеря турски копродуцент, ще взема и турски актьори", обяснява Слабаков. И не пести хвалби за министрите на културата Рашидов и Ертугрул Гюнай. "За първи път виждам министри да се държат нормално, а не като официални лица", обясни той. Слабаков твърди, че турските му колеги били готини хора и най-важното било, че са се видели очи в очи.

Режисьорката Зорница-София, която също е в делегацията на Вежди Рашидов, имала проект за български уестърн за турското робство, който представлявал модерен хайдушки филм и се казва "Румена войвода". На съвременна тема пък е сценарият, който е предложил на турците един от продуцентите на "Стъклен дом" Димитър Гочев. Става дума за 20-25 серии, в които ще има достатъчно доза любов.

Продуцентите Евтим Милошев и Любо Нейков пък имаха в Истанбул поредица от срещи с големите турски имена в киноиндустрията на комшиите. Както "Стандарт" вече писа, на вечеря със звездата Халил Ергюн (Али Ръза от "Листопад") тримата обсъдиха общ проект. Идеята е в него да играят рамо до рамо популярният турски актьор и Любо Нейков. "С него имахме едни предварителни разговори, приятелски. Поканихме го да участва в наш проект. Договорили сме, че това е възможно и че може да се случи", обясни Милошев. Той допълни, че с Ергюн са обсъдили разликите на кинопазара в София и Истанбул. "Звездите в Турция получават големи хонорари те са много скъпи за разлика от българските им колеги. Това е голяма и непреодолима пречка по принцип. Но личният контакт е нещо, което може да реши този проблем", обясни Милошев. Той призна, че продуцентите на Ергюн са проявили интерес да поканят Любо Нейков да участва в техен проект на Босфора.

Милошев се видял в Истанбул и с първия режисьор на "Долината на вълците" Осман Сънав. Негово дело е новият сериал с турския актьор Кенан Имирзалъоглу, когото в Турция още наричат Езел заради успеха му в главната роля на едноименния сериал. В новия проект, чиято премиера ще е през октомври при комшиите, брюнетът ще се превъплъти в българския изселник Али в лентата "В дългия разказ". Милошев и Сънав обаче обсъждали друга идея, над която умуват от половин година. "Водили сме разговори с неговата компания за проект по романа на Людмила Филипова, който се казва "Стените между нас". Още пролетта сме говорили, идваха в София. Това е българо-турска история, много интересен проект", каза Милошев и допълни, че все още няма подписан договор.

Родните продуценти бяха доволни от срещите в Истанбул. По думите им на поканата на културния министър Вежди Рашидов за среща с българските кинаджии са се отзовали големите имена от турското седмо изкуство. "Турците почетоха много сериозно това събитие. Беше много полезно. Никой досега не го е правил през всичките тези години. Така стават нещата - с личен контакт на едно място. Иначе ходиш - искам да се видим, но е много по-трудно", признаха нашите автори на хитови сериали, които вчера се прибраха от Босфора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 20355 |27.08.2012 Пляс, пляс педалите... . 4| 7078 |15.08.2012 Борисов получи плакет "Винаги готов" . 13| 36639 |13.08.2012 Убиха Рич от „Дързост и красота”! . 28| 14546 |16.08.2012 Гербер жени щерка с хеликоптер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads