Реклама / Ads
9| 7024 |08.11.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Лукарски донесъл на Борисов пури от Куба, за БГ - сметката

.
Лукарски оправи нас, сега и кубинците...
Скъпи подаръци за съпругата си и пури за премиера Борисов купил министър Божидар Лукарски по време на посещението си в Куба. Няма дори предварителен договор за бизнес с Острова на свободата, камо ли нещо по-контретно, както той се похвали след връщането си в София.
 
Грандиозните изхвърляния, че е "размразил" отношенията ни с хавана са чист ПР и прах в очите. Това коментира пред Фрог нюз член на българската група, участвала в международното търговско изложение FIHAV 2015 на CUBA EXPO. През цялото време Лукарски се интересуваше какви подъръци да купи и откъде. Цените не го интересуваха. Първото обаче, което купи бяха скъпи пури за премиера Бойко Борисов. Постоянно повтаряше колко близък е с Борисов и колко премиерът се вслушвал в съветите му.

Потърсихме повече информация за успехите на министър Лукарски в Куба в официалния сайт polpred.com. В икономическата част на сайта (също и в частта за политика) нямаше нито дума за Лукарски и някакви договорени от него неща в Куба. Имаше подробна информация за действията на кубинското правителство за увеличаване търговските отношения с други страни - главно с Русия, САЩ, Испания и държавите от Латинска Америка. Посочени са конкретни договорености в различни области на икономиката. Такива са с фирми от Китай, Чехия, Унгария, Полша, Казахстан, Сърбия и пр. За Лукарски нито ред.

Пури за Началника Борисов

 

Лукарски представил на кубинския си колега Марино Мурийо Хорхе опита на България в процеса на преструктуриране и приватизация на държавния сектор. "Готови сме да отворим нова страница в икономическите си отношения с Куба, които бяха прекъснати през последните години", похвали се Лукарски след завръщането си в София. Лукарски всъщност се прочу повече с посещенията си при собственика на КТБ Цветан Василев и с това, че е измолил от него финансова помощ за СДС и РБ. Дали тези пари са стигнали до централата на СДС и РБ и досега обаче не е ясно.

Истината е съвсем друга. Стокообменът между България и Куба за 2014 г. е малко над 1 млн долара. През първите шест месеца на 2015 г., през които Лукарски е министър, сме внесли от Куба единствено пури, пурети, малко алкохол и малко кафе на стойност около 500 хил. долара. За сравнение четирите парижки нощни клуба Le Folies Pigalle, Le Pulp, Queen и Le Redlight имат по-голямо потребление на кубински стоки от целия български стокообмен със страната на Фидел и Раул Кастро.

В тесен приятелски кръг Божидар Лукарски заявил, че е купил скъпи подаръци само на Бойко Борисов и любимата му Ива Йорданова, защото бъдещето му зависило от тях. Зависело и от трети човек - депутатът от ДПС Делян Пеевски, но на него той бил "подарил" много други ценни неща, между които и завод "Дунарит" в Русе.

Лукарски се прочу още с едно дълго пътуване в САЩ малко след като стана министър и с това, че назначи на ръководни постове в министерството почти цялата партийна върхушка от "Раковски" 134.

Не е ясно дали Лукарски е зарадвал с подаръци дъщерите си от първия брак със съпругата му Аделина.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7264 |07.10.2015 Луна предложи брак на премиера Борисов! . 5| 5877 |10.09.2015 Борисов прави Москов футболист . 18| 8561 |01.09.2015 Премиерът Борисов показа любимото си куче . 24| 8253 |27.05.2015 Вижте снимка на абитуриента Борисов-май 1977 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads