Реклама / Ads
16| 13655 |02.09.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Монтерейци помагат на изоставени от Г. Първанов

.
Някога Башлиева попиваше мъдрите мисли на Първанов...
С благородно дело се е захванал напоследък известният кръг „Монтерей”. Като едни червенокрътци, влиятелните в различни среди членове на „кръга” опитвали да намерят работа на близки доскоро сътрудници на президента (2001 – 2011 г) Георги Първанов. Става дума за знакови фигури като Венелин Узунов и Бойка Башлиева.
 

Бившият кмет на Разград, бивш депутат и бивш съветник на президента по въпросите на местното самоуправление бил изпаднал в девета глуха и не можел да се устрои на подходящо място. Негови съпартийци от БСП обаче смятат, че именно Първанов и врътнал кранчето и затворил повечето врати за Узунов. Той не можел да преглътне, че Узунов застанал зад Станишев в битката за лидерското място на „Позитано” 20. В тесен кръг Първанов го наричал предател и неблагодарник, носи партийната клюка.

Много бизнесмени и олигарси, близки до Първанов, не смеели да вземат на работа съветника му, за да не си навлекат гнева на експрезидента, който бил известен със своята отмъстителност.

 

И ако за Узунов „деветата глуха” била по някакъв начин логична заради залитането му по Станишев, то случващото се с Бойка Башлиева истински изумявало партийните среди. 10 години тя бе едно от доверените лица на Първанов на „Дондуков” 2. Именно Башлиева го бранеше от медийни критики и нападки като орлица и не даваше косъм да падне от старомодно зализаната му глава. Бившата журналистка сама се превърна в мишена, обект на клюки и ирония от страна на някои медии заради матросовското си поведение спрямо своя патрон. Тя прикривала и много от гафовете на Първанов и хора от обкръжението му.

 

Бойка Башлиева е с доста пъстра биография. Тя е от гоцеделчевското градче Хаджидимово, дъщеря на военен. За нея се говори, че е прототип на героинята в разказ на известен наш писател кръстен „Очите и зелени, баща й полковник”. Омъжва се за дипломата Тодор Стайков, син на най-младата партизанка Елена Лагадинова и ген. Стайков, дългогодишен съветник на Тодор Живков. Башлиева прави кариера като журналист, но звездният й миг е, когато става личен пиар и секретар на Първанов за връзките му с медиите. Като такава си позволява да съветва медии какво да пишат и отразяват от дейността на държавния глава, определя кои медийни шефове да го придружават в пътуванията му зад граница и пр.

Днес обаче Първанов е забравил заслугите на Башлиева за извайването на обществения му образ и я е оставил на волята на съдбата.

 

Като добри християни обаче монтерейци са решили да помогнат на Башлиева в трудния за нея момент. Те пуснали връзки тук-там да проучат възможностите за устройване на доскорошните ценни кадри на „Дондуков” 2.

 

Не е ясно бъдещето и на други първанови хора, които доскоро бяха на първа линия, а днес търсят работа.

 

Най-добре се бил устроил ген. Никола Колев, който бе шеф на кабинета на Първанов. Той стана посланик в кралство Нидерландия, но не взел нито един от човек от президентския екип. Башлиева е била в различни дипломатически мисии покрай съпруга си, включително и в посолството ни в САЩ, но Колев не искал и да чуе за евентуална възможност да я предложи за работа при него. Било го шубе да не си навлече гнева на външния министър Николай Младенов. Колев нямал и никакви финансови проблеми, тъй като жена му дълги години е главен финансист на Ръководство „Въздушно движение” (РВД), където получавала огромна заплата (говори се за 5-7 хиляди евро).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12091 |30.08.2012 Кръв и любов; уестърн за турското робство и под. снимат наши и турски кинаджии . 8| 20413 |27.08.2012 Пляс, пляс педалите... . 4| 7099 |15.08.2012 Борисов получи плакет "Винаги готов" . 28| 14578 |16.08.2012 Гербер жени щерка с хеликоптер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads