Реклама / Ads
6| 9742 |01.06.2008 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Президентът играе белот с Масларова, Зорка плува с медиен шеф

.
Игра на карти по вечерно време е новото хоби на президента. Става дума за времето, когато е в София и не може да ходи на лов. Известно е, че именно ловът е голямата страст на Георги Първанов.
 
От известно време държавният глава прескачал от резиденцията в Бояна до дома на социалната министърка Емилия Масларова, който се намирал през няколко преки. Докато разигравали игра на всичко коз или без коз, те обсъждали и важни въпроси, засягащи съдбата на народа и държавата. Така разпускали след тежкия ден на държавници, отговорни за съдбата на нацията. Запознати твърдят, че ставало дума за играта бридж-белот, станала популярна у нас през 60-те години и любима на тогавашните партийни и стопански ръководители. По онова време българите се деляха на играещи белот и слушащи „Бийтълс" по радио Лаксемберг...

maslarova3.jpg„Трябва да тръгвам, че президентът ще ме чака да играем на карти". С този израз все по-често се оправдавала министърката по време на посещенията си в страната и най-вече в Стара Загора. В града на липите тя е чест гост, тъй като съпругът и синът й въртели там доста успешен бизнес, разбира се с нейна активна подкрепа. Георги „нарушава протокола" като прескача до нас на карти, пък шегувала се скромно и уж между другото пред близки свои приятелки Масларова. Тя често разказвала за вечерите с президента и в сауната, където се срещала с приятелки от хайлайфа.

Охраната от НСО вече била свикнала да виси пред къщата на Масларова, за да осигурява спокойствието на карето.

Масларова е сред любимките на президента, твърдят запознати с отношенията в политическия елит. Тя често била включвана в делегациите на държавния глава зад граница.

В същото време, недалеч от играещите на карти, съпругата на президента Зорка Първанова пък разпускала с плуване в елитен басейн, стопанисван от фирма ADIS - бившето Бюро за обслужване на дипломатическия корпус . От известно време тя е забелязана да посещава мястото в кв. „Бояна", в компанията на медиен шеф. Басейн и след това сауна била обикновената процедура, с която разпускали първата дама и нейната позната, която била и семейна приятелка на президентската фамилия. Тя въвеждала в светските, бизнес и политически интриги Зорка. Двете обсъждали дори тоалетите на президентшата за предстоящи събития с нейно участие.

maslarova1.jpgПонякога в задушевните разговори се включвал и социологът Андрей Райчев. Той и медийният шеф имали навика да кадруват по високите етажи, като правели характеристики на този или онзи политик на висок глас. В интерес на истината, присъствали на тези беседи в сауната твърдят, че Зорка Първанова никога не се включвала в обсъждането на подобни теми. Групата се преместила в Бояна от известно време, а преди посещавала фитнеса и сауната на „Кемпински - Зографски". Социалната министърка Емилия Масларова също принадлежала към този тесен кръг. Така тя си осигурявала хем подкрепата на Първанов, хем медиен комфорт.

По твърде интересен повод бяха замесени имената на Зорка Първанова и Емилия Масларова преди четири месеца. През януари се състоя премиера на книгата „Якоруда - българската драма" от Живко Сахатчиев. Още на първа страница авторът е отправил посвещение към всички родолюбиви якорудчани. В него той изрично подчертава, че в тази група не влизат президентската съпруга, социалният министър Емилия Масларова и Ирина и Филип Бокови. "Като министри, депутати, премиерски и президентски съветници нито един път не надигнаха глас на протест срещу турцизацията на българските мохамедани в родния си край. Те нито един път не издигнаха глас в защита на българщината в т. нар. смесени райони, напротив, станаха съюзници на турцизаторите в това пъклено дело", пише Сахатчиев... Което разбира се, е негова гледна точка.

Преди десетина дни уебсайтове обявиха изказване на Масларова за „Гаф на месеца". Повод за това стана нейна изява по бТВ. На 17 май тя заяви: „Правителството на тройната коалиция е мъдро, защото прави много добър баланс между икономическия просперитет и развитие на страната и поглед към хората. Всеки обещава и идва на власт, не за да направи богат себе си, а да направи богати хората".

Запознати припомниха по този повод стар спор между депутатът от ДСБ Антонела Понева и Емилия Масларова. Понева още миналата година заяви в парламента, че фирма на съпрега на Масларова - Антон Масларов, е спечелила обществена поръчка за доставка на газьол на социални институции в Старозагорско без обявен конкурс за около 5 млн. лева. "Вие не може да защитавате интересите на българските граждани, след като сте използвала своите позиции, за да облагодетелствате позициите на собственото си семейство", заяви тогава Понева. Социалният министър, обаче, отвърна достойно: „Грешно е да се смята, че роднини на членове на кабинета не могат да работят. Нямам никакви притеснения за това, което правят съпругът ми и синът ми."

Вероятно това нейно изявление е натежало, за да оглави Масларова класацията за най-видните лъжци в държавата послучай 1 април на сайта Ggbit.info. В класацията „Недостойните българи" пък тя раздели десетото място с Андрей Райчев. Frognews.bg

 

Текст към снимки:

1. Президентът Георги Първанов по риза в свободното си време.

2. Къщата на Емилия Масларова в столичния кв. "Бояна" преди да бъде завършена. Снимката е от Интернет.

3. Социалната министърка със своите домашни любимци. Снимката е от сайта на в. "Сега".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7860 |29.05.2008 Азис цака повече от 1 милион лева за Майбах . 4| 6571 |19.05.2008 Мургина на сватба със син буркан . 3| 15322 |17.05.2008 Голата Анн-Джи върти огромен чук . 1| 7223 |24.04.2008 Борис Ангелов падна жертва на медийна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads