Реклама / Ads
14| 13117 |30.06.2008 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Президентски син почнал работа във фирма, близка до Манол Велев?

.
Нова клюка вдигна градуса сред столичния елит. Става дума за големия син на президента Георги Първанов - Ивайло, който бил започнал работа във фирма „Дейзи", която е на братовчед на Манол Велев.
 
Младият Първанов, който е студент в УНСС, чийто ректор Борислав Борисов е съветник на държавния глава, придобивал знания и умения в различни области, но най-вече се запознавал с начините за заменки на имоти в района на столична община. Терени се преобразували в различни собствености и след това се продавали на определени лица. Такива имоти придобил испанецът Хосеп Мария Мингея, мениджър и приятел на футболният идол Христо Стоичков. Двамата са считани за близки приятели на кмета Бойко Борисов, коментират запознати.

Близък до фирмата и сделките с имоти бил и политикът Евгений Бакърджиев, известен с прякора Валяка. Той се прочу с опитите си да взриви мавзолея на Георги Димитров. Бе и министър в правителството на Иван Костов, но Командира го махна, без да обяснява мотивите си.

„Дейзи" стана обект на медиен интерес миналата година, когато зам.-шефката на Тотото Нели Димитрова разкри в писмо до прокуратурата, че на фирмата били платени 150 000 лв за изработването на нова сфера за тотализатора. Поръчката била направена без конкурс. Изработеният продукт обаче се оказал некачествен и не отговарял на стандартите.  От ДАНС и тотализатора отрекоха обвиненията, но съмненията останаха, тъй като Димитрова не се отрече от думите си.

Бизнесменът Манол Велев бе прострелян миналото лято пред офиса си на ул. „Мизия" в столицата. Оттогава месеци наред бе в кома, но след това състоянието му се подобри, благодарение на американска апаратура, използвана и от НАСА, която семейството му закупи. Според негови близки, в момента той се намирал на лечение в клиника в Израел. Съпругата му Весела Лечева, председател на ДАМС, неотдавна разкри, че разследването буксува, никой от МВР и следствието не я търсел за нищо, нито имало някакъв напредък в разкриването на убийците и техните поръчители. Велев е считан за близък на президента Първанов и го е съветвал по въпросите на спорта.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9742 |01.06.2008 Президентът играе белот с Масларова, Зорка плува с медиен шеф . 13| 7860 |29.05.2008 Азис цака повече от 1 милион лева за Майбах . 4| 6571 |19.05.2008 Мургина на сватба със син буркан . 3| 15322 |17.05.2008 Голата Анн-Джи върти огромен чук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads