Реклама / Ads
21| 8333 |10.03.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Съдят в. „Галерия”, искът е за 500 хил. лв

.
Източник: razkritia.com
За 23 март в Софийски градски съд е насрочено първото заседание по дело, заведено срещу в. „Галерия” от Павел Найденов, баща на създателя на Мултигруп Илия Павлов.
 
Той съди вестника за това, че е манипулирал негови думи в интервю. Според публикацията Павел Найденов е категоричен, че снаха му – Дарина Павлова, стои зад убийството на Павлов на 7 март 2003 година.

Искът е за 500 000 лв.

Самият Павел Найденов твърди, че не е казвал такова нещо, а е говорил за чути версии и слухове, между които и подобна на тази. Изданието обаче публикува на първа страница заглавие с удивителна, което засилва категоричнността на думите му. Интервюто било взето от главната редакторка на в. „Галерия” Кристина Патрашкова, която допреди няколко месеца пишеше главно по теми от културния живот.

„Аз не мога да твърдя подобно нещо, защото има разследващи органи, следствие, прокуратура и съд, които са компетентни да се произнасят по подобен казус. Мога само да спомена, че има всякакви слухове и версии и аз съм чувал за тях, което по никакъв начин не е твърдение или обвинение”, заяви след публикацията Павел Найденов.

Защитата на „Галерия” вероятно ще представи в съда запис на разговора, предполагат експерти. Тепърва обаче ще трябва да се направят експертизи, за да се установи, дали той не е променян, а също и да се прецени дали въпросите са били подвеждащи или коректни.

Според юристи не било трудно да се манипулира разговор с човек, който е емоционално натоварен от факта, че синът му е убит и покушението все още не е разкрито. Защитата разполагала и с други козове за начина на водене на интервюто и обстоятелствата, при които е взето, но отказва да ги разкрие на този етап.

Това е поредното дело срещу в. „Галерия”, който излиза от лятото на 2009 г. Едно от тях е заведено от Волен Сидеров, лидер на партия „Атака” за клевета.

Говори се, че има и други дела срещу изданието, което се счита за близко до арестувания Алексей Петров. Ръководителката на изданието г-жа Патрашкова отрича, обвиненият за ръководител на мафиотска структура бивш съветник в ДАНС, да има нещо общо с вестника, освен, че давал някои ценни информации.

Неотдавна и други засегнати от публикации в „жълтия” вестник се заканиха да потърсят правата си в съда. Единият дори обяви, че ще отправи иск за 1 млн лева, тъй като написаното за него било стопроцентова лъжа и му нанасяло материални и морални щети. Кога тези закани ще се реализират в съда – предстои да узнаем съвсем скоро. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 19003 |09.03.2010 Милица решила спонтанно за голите снимки . 4| 10481 |09.03.2010 По формата на “очите” ще ги познаете . 3| 6802 |09.03.2010 Роби Уилямс станал жертва на дрогата . 2| 6300 |08.03.2010 Стареенето не е пречка за мъжката потентност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads