Реклама / Ads
1| 7731 |29.06.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Тайнственият Джако и мистериозната му смърт

.
Неочакваната смърт на легендарния Майкъл Джексън, която потопи в сълзи милиони негови почитатели, не дава мира на близките му. Семейство Джаксън все още се пита дали лекарят е извършил правилно опитите за реанимиране.
 

По техните думи, според записа от телефонното обаждане за бърза помощ, той е направил изкуствено дишане на Джексън, докато певецът бил в леглото си, а не върху пода или на друга твърда повърхност.

Според осведомени източници, личният лекар на Майкъл Джексън не му е предписвал лекарствата Демерол и Оксиконтин, пише “Гардиън”. Според различни информации освен Демерол, певецът вземал още две силни обезболяващи - Дилаудид и Викодин, при условие, че приемането на повече от един от тях се смята за смъртоносно. Сред останалите лекарства, които Джексън пиел, били Ксанакс, антидепресантът Золофт, релаксантът Сома, както и Паксил - срещу безпокойство, и Прилосек - срещу киселини.

Същото издание съобщава, че лекарят Конрад Мъри, който е бил с Майкъл в последните му часове, твърди че не е направил нищо нередно в присъствието на своя доста агресивен и аругантен адвокат. От своя страна адвокатът Мат Алфърд, безпристрастно защитил клиента си, като подчертал, че той е бил само свидетел, а не заподозрян за смъртта на Джексън.

Въпреки това Мъри бил разпитван от детективи от отдел "Убийства" в събота вечерта в продължение на три часа. Лекарят, който е кардиолог, живеел в имението на Джексън в Лос Анджелис. Полицията взе колата на Мъри от дома на Джексън няколко часа след като певецът почина и обяви по-късно, че в нея може да има лекарства и други улики, припомня "Таймс".

"Дейли телеграф" пък пише, че доктор Мъри, който имал финансови проблеми, е смятан за главния свидетел в разследването. Той обаче събудил дълбоки подозрения, след като изчезнал в деня на смъртта на Джексън и така не могъл да подпише смъртния акт.

Според вестник "Ню Йорк пост" 12-годишният син на Джексън - Принс Майкъл, видял как баща му припада и присъствал на опитите на лекаря да го съживи. Вестникът цитира също семеен приятел, който твърди, че Мъри не повикал веднага бърза помощ. Твърди се, че обаждането било направено едва след като бащата на Майкъл Джексън - Джо, узнал за състоянието на сина си от охранител на имението, и вдигнал голям шум.

Майката на Майкъл Джексън ще поиска попечителство над децата му, съобщи АФП. Катрин Джексън е поела грижите над тях след внезапната смърт на звездния им баща.

Бившата жена на Джексън Деби Роу е майка на двете по-големи деца, а третото беше родено през 2002 година от майка-заместничка, чиято личност не беше разкрита. Роу се е отказала от правата над децата в полза на Джексън, но според някои експерти по семейно право тя има сериозен шанс да спечели попечителство, защото е единственият жив биологичен родител.

Междувременно семейството на Джеко вече е наела частен паталогоанатом, който да извърши втора аутопсия. Близките на музикалния идол са намекнали, че може да използват резултатите, за да повдигнат обвинения - нещо, което официалното полицейско разследване засега изключва.

Няколко дни след смъртта си Майкъл Джексън отново оглави музикалните класации, пишат британските издания. Албумът с най-големите хитове на певеца - "Намбър уанс" се изкачва към челното място след рязкото повишаване на продажбите в дните след смъртта му. Компанията за официални класации обяви, че очаква поне шест от останалите албуми на Джако да влязат в Топ 75.

Според "Таймс" богатството на Джексън ще се увеличи със смъртта му. Търговската сила на скръбта и носталгията по Джексън вече дават резултат. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 20932 |29.06.2009 Откриха формула за женската хубост . 0| 5735 |26.06.2009 Забъркаха Пит в любовен триъгълник . 2| 5627 |26.06.2009 Опра олекна с 9.2 млн.долара за един ден . 7| 8204 |26.06.2009 Кралят на попа Майкъл Джаксън си отиде! Bad!*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads