Реклама / Ads
8| 7738 |25.02.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Трайков се ядоса - щял да съди Цветанов

.
Профилната снимка в социалната мрежа на Трайчо Трайков Източник: twitter
Като „глупаво и нахално“ определи Трайчо Трайков вчерашното изказване на Цветан Цветанов, вицепремиерът в оставка, че Трайков бил подвластен на определени икономически кръгове.
 

Относно изказването на Цветан Цветанов в студиото на TV7 в предаването „Насреща с Люба Кулезич”, Трайчо Трайков написа в профила си в социалната мрежа Twitter: “Глупаво и нахално изказване на ЦвЦв вчера. Този път май ще трябва да се видим в съда“.

На въпрос на водещата как се бори правителството на ГЕРБ с енергийната мафия, в неделя Цветанов даде примера: „...Премиерът, всички ние знаехме, че Трайчо е подвластен вече на определени икономически кръгове. И в тази връзка видяхме, че не си е свършил основните задължения, което беше една от реалните политики за конкурентоспособност. Влязоха много малък процент, 4-5%, в момента Делян (икономическият министър Делян Добрев -бел.ред.) успя да увеличи това да стане на 700-800 млн. лв., които влязоха до средния и малкия бизнес“.

Преди десет дни премиерът в оставка Бойко Борисов също обвини Трайков, че той го е запознал с бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който вече е с повдигнато обвинение от прокуратурата: "Всички са виновни, включително и аз, че този шеф на ДКЕВР трябваше още след първата година да го омета, трябваше още с Трайков да си отиде".

Трайчо Трайков беше освободен от поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма преди година. Официалният повод бе проваленият бизнес форум в Катар, на който на Борисов се наложи да говори пред празна зала. По-късно Трайков допусна, че може да е уволнен заради разногласия по големите енергийни проекти.

През август 2012 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт наинтереси установи, че той е бил в конфликт на интереси заради участието му в отдаването на концесия на "Каолин" АД. Трайков притежавал 278 акции в дружеството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9791 |29.09.2012 Италианците ядосани! Мишел Бонев пак ще снима с държавна субсидия . 48| 12138 |16.11.2011 В. Маринов: Споделих с Цветанов за раздялата, подкрепи ме . 23| 11726 |03.11.2011 Трактора ядосан на Яне; той уплашен, взима охрана . 18| 16605 |06.07.2011 Трайчо Трайков се развежда само след година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads