Реклама / Ads
10| 11916 |31.01.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Тримата ангели

.
Кой кой е?
Прилика между Симеон Дянков и Брад Пит малцина намират, въпреки че финансовият министър много държеше на такава преди време. Е, демонстрирайки чувството си за хумор, разбира се. Тук обаче шега няма! Освен че си приличат притеснително много, те се обръщат на едно и също име.
 

Единият сме свикнали да ни уведомява за увеличението на болните - Ангел Кунчев е главният държавен здравен инспектор. Въпреки че винаги е в епицентъра на заразите, той самият не си спомня да е излизал в болнични през последните 10 години.


Ангел Кунчев разполага с най-актуалната информация за заразите в страната

Ангел Семерджиев, току-що напусналият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, свързваме с безброй гафове и скандали в енергийния бранш. Както обаче стана ясно тези дни, това повече няма да се случва. Не че токът ще се кротне на една цена, просто друг ще ни информира...

Какво да се прави, съвременните ангели не са носители единствено на добри вести, налага им се да боравят и с песимистични прогнози. Освен това и двамата са на „ветровити” постове в държавата - силно са зависими от прогнозата на времето.


Директорският стол на Ангел Семерджиев се разклати още през юли, когато в последния момент обяви, че цената на тока скача с 14% вместо с 10%.


Ангел Семерджиев обаче не удържа на бурите с парното, тока, газа и водата и вече няма да може да се оправдава с тежката зима и рекордно ниските температури. Премиерът Бойко Борисов поиска оставката му тези дни след последното предупреждение от Еврокомисията, че ще заведе дело срещу България заради забавено приемане на директиви, засягащи енергетиката. С отстраняването му от длъжността отпада и проблемът кой кой е. Най-вероятно Ангел Семерджиев ще ни занимава по-малко или хич с коментарите си от телевизори, монитори и вестникарски страници.

Ангел Кунчев прогнозира, че щамовете „Виктория” и „Калифорния” ще ни навестят по-рано тази година заради по-топлото време. Противно на очакванията обаче, че водещ ще е щамът „Виктория”, по-големият процент от заболелите се оказват жертви на „Калифорния", по-известен като свински грип.

Между многото Барети и пистолети из медийното пространство здравният инспектор ни успокои, че вълната от свински грип ще е значително по-безобидна от тази, която ни сполетя преди три години. Освен това голяма част от населението си е изградило имунитет срещу него, тъй като щамът е отдавна познат на Стария континент. Изглежда, пловдивчани ще са първи, там очакват грипната епидемия да бъде обявена до края на тази седмица или през другата. От началото на февруари епидемиолог номер едно в държавата предрича, че и  на другите области на страната няма да им се размине.

Актьорът Мариус Донкин също не е безразличен към ангелите. Даже си има Кристален ангел, награда от фестивала "Видлуня" в Украйна. Въпреки че той не носи име на свръхестествено, безсмъртно и благородно същество, притежава физическа прилика с Ангел Семерджиев и Ангел Кунчев. Дали брадата „катинарче”, очилата, високото чело или сходната им възраст, но поотделно биха били объркани и от най-големия физиономист.


На сцената Мариус Донкин трудно може да бъде забелязан с очила, освен ако ролята му не го задължава
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10204 |28.01.2013 Митьо Пищова се кръсти, с жените - приключил . 21| 14451 |23.01.2013 Надежда Нейнски наду устни със силикон . 0| 6631 |22.01.2013 Китай цензурира Бонд . 16| 11336 |18.01.2013 Корнелия и Мая пушат в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads