Реклама / Ads
19| 12101 |20.09.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Заплашиха с отвличане майката на Димитър Бербатов

.
Маргарита и Митко Бербатови
Има и арестуван, който гарнирал заплахата с нелицеприятни епитети към семейството на Бербо.
 

“Ще отвлечем Маргарита Бербатова, така синът й, футболистът милионер Димитър Бербатов, ще бъде принуден да плати откуп”, това послание отправи в интернет мрежата хакер, пише в. Струма. Заплахата е гарнирана с нелицеприятни епитети към семейството на големия български футболист. Незабавно майката на играча на “Манчестър Юнайтед” Д. Бербатов, която е главна медицинска сестра в МБАЛ - Благоевград, депозира жалба в РЗБОП с искане да се намери откъде идва заплахата.

Заради сериозността и ченгетата се мобилизираха, и само за няколко дни успяха да извадят подробности около IP адреса на съобщението. При разследването станало ясно, че заплахата идва от домашния компютър на благоевградчанина Петър Антонов. Сега се очаква прокуратурата да вземе мерки срещу открития от РЗБОП интернет терорист. Веднага след разкриването му Антонов е разпитван от антимафиотите, пред тях той разказал, че си направил майтап, повлиян от публикация в местната преса.

Ченгетата работиха и по версията, че заплахата идва от политически опоненти на медицинската сестра Маргарита Бербатова, която всички знаят, че е активист на партия ГЕРБ. Не се изключвала и вероятността, че става въпрос за хулиганска проява.

До момента подобна заплаха в региона е получавал собственикът на хотел “Пирин” в Сандански, милионерът Стефан Шарлопов. Тя не бе в интернет мрежата, но ченгетата чрез агентурата си разбраха, че отвличането предстои и то бе осуетено.

Антимафиотите от Благоевград имат опит в разкриването на подобни престъпления в интернет пространството, тъй като преди около 2 години подобно разследване бе поискано от бившия шеф на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков и приключи успешно. Тогава бяха разкрити “писателите” в нета, които месеци наред водеха война срещу семейство Михаела и Красимир Аршинкови.

Полицията предупреждава анонимните драскачи във форумите и подателите на коментари да се въздържат от подобни изяви. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9581 |06.06.2011 Майката на Рамбо: България ще възкръсне през 2012 г.! . 32| 6166 |01.10.2010 Димитър Цонев влиза в праймтайма на БНТ . 7| 10936 |27.09.2010 Доган купонясва на парти на Димитър Тадаръков . 1| 5414 |11.11.2009 Английският премиер се извини за гаф с писмо до майката на убит войник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads