Реклама / Ads
7| 10415 |10.10.2014 ФРОГ МЮЗИК

БНТ и bTV изпращат Крисия на детската Евровизия

.
Крисия Тодорова
Българската национална телевизия и bTV изпращат талантливата Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на музикалния конкурс „Детска Евровизия” 2014 в Малта. Двете медии обединиха усилията си, за да може България да има свои представители в надпреварата, която събира най-талантливите деца на Европа.
 
БНТ 1 ще излъчи на живо целия конкурс, който ще се проведе на 15 ноември в столицата Валета.“В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко, ние бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец. А посланието й е универсално – защото надеждата за един по-добър свят е не само детска мечта – тя принадлежи на всички нас“, казва Вяра Анкова, Генерален директор на БНТ.

„Планетата на децата“ е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на Евровизия. Нашите талантливи деца заслужават това” - споделя Евгени Димитров – Маестрото.

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), БНТ е единствената телевизия у нас, която има право да изпрати участник в конкурса. Тази година БНТ отправи своето предложение към талантливата Крисия Тодорова и заедно с bTV, и продуцентите от „Седем осми“ обединиха усилия в подготовката на нейното участие. Заедно с Крисия за Малта ще пътуват и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен. Тримата малки изпълнители станаха известни с виртуозните си изпълнения в „Шоуто на Слави“.

10-годишната Крисия от Разград плени сърцата на българите и с емоционалното си изпълнение на националния химн пред повече от 40 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски”.

Песента, с която Крисия ще участва на „Евровизия”, разказва за мечтата й Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с невероятното изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. Клипът на песента вече е готов и качен на официалната страница на конкурса, както и на специално създадената Facebook страница – Krisia at Junior Eurovision 2014. На нея, освен информация за участието на Крисия и пътя й до финалния концерт в Малта, феновете могат да намерят и официалното видео, което всеки може да споделя в социалните мрежи=
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5667 |09.10.2014 Стивън Хокинг отново в песен на "Пинк Флойд" . 3| 5539 |09.10.2014 Кончита Вурст пя в Европейския парламент . 0| 5762 |06.10.2014 Едни от най-добрите корейски музиканти от група „Гонг Мьонг” пристигат за концерт в България . 0| 5820 |04.10.2014 Изумителното дуо 2 Cellos в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads