Реклама / Ads
6| 8014 |13.02.2012 ФРОГ МЮЗИК

Британката Адел триумфира на наградите “Грами”

.
Талантливата поп и соул певица Адел стана голямата победителка на тазгодишните награди "Грами". Носителката на две награди ‘‘Грами‘‘ от 2009 г., тя грабна шест отличия, включително за най-добра песен и най-добър албум.
 


 

Официалната церемония, на която бяха връчени наградите  в Лос Анджелис се превърна в своеобразна възпоменателна проява за покойната Уитни Хюстън, самата тя носителка на престижното отличие. 

Британката пя на церемонията за първи път от пет месеца, след като бе принудена да си направи операция на гласните струни. 

Според предварителните планове изпълнението на 23-годишната певица трябваше да е един от гвоздеите на вечерта, но вниманието бе изместено към новината за Уитни Хюстън.

Въпреки това Адел показа, че гласът й е в отлична форма, когато уверено изпя своя хит Rolling in the Deep - броени минути, след като той получи "Грами" за песен на годината. За същата песен Адел получи "Грами" и за най-добър запис. 


Най-добър албум на годината пък стана нейния "21", който бе отличен и за "най-добра поп вокална компилация".

"21" се продаде в над 6,3 млн. копия в САЩ и счупи голям брой рекорди. Компилацията освен това се задържа на първото място в класацията на "Билборд" цели 19 непоследователни седмици.

Адел взе приз и за "най-добро поп изпълнение" с песента Someone Like You.

"Благодаря ви много. Това е абсурдно. Този запис е вдъхновен от нещо съвсем нормално – просто връзка за боклука. Това бе най-повратната година в живота ми", сподели 23-годишната лондончанка пред публиката.

Адел по-рано днес благодари и на лекарите, които й помогнаха да се възстанови по най-бързия начин от операцията. 

Алтернативна рок банда "Фу файтърс" останаха с пет награди "Грами", след като получиха шест номинации, и така станаха вторите победители на вечерта.

Те грабнаха пет статуетки в рокаджийските категории и още една за най-добро дълго видео. Парчето им Walk пък им донесе "Грами" за "най-добро рок изпълнение".

Въпросът кой е големият победител на вечерта се реши в последния момент, когато номинираният албум на групата Wasting Light отстъпи пред албума на Адел.

Джей Зи и Кание Уест, които бяха удостоени с призове за песента Otis и албума Watch the Throne, не взеха наградите си лично.

Организаторите раздадоха статуетки в повече от 75 категори.

Един от най-трогателните моменти на вечерта бе, когато родителите на покойната британска звезда Ейми Уайнхаус излязоха на сцената, за да получат от нейно име наградата за най-добро поп изпълнение от група. Починалата през юли певица я получи заедно с Тони Бенет за песента Body and Soul. 

"Ние не трябва да сме тук. Нашата любима дъщеря трябва да е тук", каза развълнуван баща й Мич Уайнхаус. Той отдаде почит и на Уитни Хюстън, както и на Ета Джеймс, която почина миналия месец. 

"Какво бих могъл да кажа!? На небето се е оформила хубава момичешка група", добави той. 

Преди официалната церемония "Грами" получи посмъртно още един покойник - основателя на "Епъл" Стив Джобс. На него бе присъдена почетна награда за "трансформирането на способите за възприемане на музиката, телевизията, кинофилмите и книгите", за разработването на мултимедийния плеър айПод (iPod) и за създаването на най-големия интернет музикален магазин айТюнс (iTunes).

54-ото издание на американските награди за популярна музика бе помрачено от новината за смъртта на Уитни Хюстън ден по-рано. 48-годишната певица почина броени часове преди предвидената й поява на гала вечер в самото навечерие на церемонията.

Програмата започна с молитва за Уитни от страна на водещия - рапъра Ел Ел Куул Джей. Почти всички присъстващи в залата сведоха глави в знак на почит. Няколко звезди бяха облечени в черно в знак на траур, като например Лейди Гага, която бе с черна рокля и с лице, покрито с мрежест воал. 

Молитвата бе последвана от показването на кратък видеоматериал, на който Уитни Хюстън пее емблематичната си песен I Will Always Love You от саундтрака на филма "Бодигард". Цялата зала стана на крака и избухна в аплодисменти. 

"Уитни, ние винаги ще те обичаме и тази вечер ще ти го кажем по най-добрия начин, като пеем", каза Ел Ел Куул Джей.

Голяма част от победителите също използваха случая, за да кажат по няколко добри думи за Хюстън.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8255 |06.02.2012 Иги Поп идва за Sofia Rocks . 7| 15114 |30.01.2012 “Гънс Ен‘ Роузис” забиват на “София Рок 2012” . 0| 6085 |26.01.2012 Снегът блокира Таря Туронен в Румъния . 6| 7468 |24.01.2012 Легендите "Слейър" идват в България на 3 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads