Реклама / Ads
1| 6094 |15.04.2011 ФРОГ МЮЗИК

Бунтарката от Дъблин с концерт в София

.
Шинейд О’Конър
Ирландската поп певица, станала популярна със суперкъсата си коса и бунтарски дух, Шинейд О’Конър пристига в България за своя първи концерт у нас. Той ще се състои на 22 юни в столицата и е част от програмата на традиционния "Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата.
 

Шинейд О’Конър е родена на 8 декември 1966 г. в Дъблин. Професионалната й музикална й кариера започва, когато среща барабаниста на популярната ирландска банда Tua Nua, който е съавтор на първия й хит "Take My Hand".

По време на едно изпълнение О’Конър привлича вниманието на собствениците на малка лейбъл компания, които издават дебютния й албум The Lion and the Cobra през 1987г. Той е приет изключително добре от критиката, която остава очарована от изразителния и силен глас на певицата, от дълбочината и емоционалността на песните й. Въпреки че те са очевидно некомерсиални в същината си, албумът се продава в 500 000 копия и става платинен.

Вторият албум на Шинейд О’Конър I Do Not Want What I Haven't Got, издаден през 1990г. й донася световна слава. Хит сингъла "Nothing Compares 2 U", написан от Принс, изстрелва албума на върха на класациите на списание Билборд и донася на звездата номинация за Най-добър албум, Най-добра изпълнителка и Най-добър алтернативен албум. Видеоклипа на песента печели Награда на годината на MTV и О’Конър е обявена за Артист на годината от списание Ролинг Стоун.

През 2002 г. Шинейд издава албума "Sean Nos Nua" - жизнена интерпретация на познати ирландски фолклорни песни, който е много добре приет от критиката и публиката. Албумът илюстрира за пореден път, че талантът на звездата е подплатен с голямо въображение и тя не се влияе просто от модните жанрове и течения.

През 2003 г. следва "She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty", интересна комбинация от редки парчета и кавъри, примесени с изпълнения живо от улиците на Дъблин.

Интересът на Шинейд към културата на растафарианите води до колекция от реге класики, под името "Throw Down Your Arms", издаден през 2005. Три години по-късно Шинейд О’Конър издава албума „Theology”, който претворява желанието й да дарява топлина и душевно спокойствие чрез музиката си.

Малко повече от двадесет години след издаването на първия й албум, който оставя трайна среда на съвременната поп сцена, Шинейд О’Конър продължава да радва и изненадва, да предизвиква и вдъхновява със изключителния си глас и енергията на музиката си.

През май месец тази година предстои издаването на новия й албум "Home". Очакванията за него са повече от вдъхновяващи, а демо парчето "Reason With Me" носи привичната дълбочина и стил, характерни за звездата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5834 |28.03.2011 Майчински трепети отлагат концерт на Мариза у нас . 2| 8840 |11.02.2011 Джо Кокър с концерт в София . 0| 6756 |06.01.2011 Култовите Def Leppard готвят концертен албум . 2| 6223 |15.09.2010 Н. Коцев хваща цигулка в рок-опера, кани Борисов на концерт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads