Реклама / Ads
2| 8969 |15.10.2015 ФРОГ МЮЗИК

Джо Лин Търнър: С Кюстендил в сърцето!

.
Вокалистът на на Рейнбоу и Дийп Пърпъл кани феновете си на концерт в Кюстендил.Американската хардрок звезда Джо Лин Търнър ще пее пред Драматич ния театър в Кюстендил от 18:00 часа в четвъртък, 22 октомври 2015 година. Музикалното събитие е по инициатива на кмета на общината Петър Паунов и е безплатно за всички фенове от целия регион.
 

Фолк-арт формация към читалище „Братство”, с диригент Адела Харалампиева, Александра Борисова и група „Аналгин” ще подгряват участието на бившия вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл.
 

За любителите на  рок-музиката Кралят на мечтите (по едноименнта песен на Пърпъл King of Dreams) обещава изключително емоционално преживяване – заедно да уловят дъгата, изпъстрена с всички легендарни парчета на двете култови групи, станали прочути благодарение на неговия невероятен глас.
 

На събитието са поканени  всички, които ценят непреходната красота и сила на рок-музиката и на изкуството на Джо Лин Търнър.
 

По време на престоя си за концерта известния вокалист ще се срещне с домакините на събитието, както и с фенове и журналисти. Ще има възможност да разгледа забележителностите на града, тъй като това е първата му визита в региона.

 

Запознатите с творчеството на Търнър знаят, че професионалната му кариера започва през 1976 г. с американската група Фанданго. Става популярен през 1981 г., след като замества вокалиста на Рейнбоу Греъм Бонит, от този период е неповторимата балада Catch The Rainbow – знакова за цялото творчество на групата. След като издава четири албума с Рейнбоу, през 1990 г. става вокал на друга музикална легенда - Дийп Пърпъл, след като Иън Гилън я напуска. По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 г. е вокалист на финландската рокгрупа на българина Николо Коцев Брейзън Абът. С Брейзън Абът Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 - 2003 г., а през 2007 г. също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. Тази година Джо Лин Търнър беше у нас по покана на един телевизионен музикален формат. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6360 |12.10.2015 Хор "Космичeски гласове" победи в световен конкурс . 1| 5440 |10.10.2015 10-минутни овации за Софийската опера в Япония . 2| 6601 |09.10.2015 Трио Caramel в меката на звездния блясък . 1| 5268 |05.10.2015 Кюстендил подкрепя "Симфомания"-та на Хилда Казасян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads