Реклама / Ads
0| 4897 |20.10.2016 ФРОГ МЮЗИК

Дзукеро представя ”Black Cat” на 15 ноември в НДК

.
Един от най-големите интерпретатори на италианската блус музика – Дзукеро ще зарадва отново своите фенове на 15 ноември в зала 1 на НДК. Харизматичната суперзвезда ще представи дванадесетия си студиен албум ”Black Cat”.
 

Adelmo Fornaciari, по-известен като Дзукеро - псевдоним, даден му от неговия начален учител, е роден в Реджо Емилия. Той е един от малкото италиански музиканти, които продават най-много записи и е работил съвместно с множество големи звезди като Ерик Клептън, Лучано Павароти, Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг.

 

Дипломира се като електронен специалист, работил е като стругар, месар и дори пекар! Не успява да завърши Факултета по ветеринарна медицина, защото истинската му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обичта на феновете му от цял свят. Той е известен и с друга негова страст - шапките. Твърди, че има 350 вида, което му спечелва прякора "Лудия Шапкар". И още нещо интересно - той е единственият италиански музикант, който участва на фестивала Уудсток, а също и на концерта в памет на Фреди Меркюри „Freddie Mercury Tribute“ през 1992 г. След това взема участие и на всички събития от 1994 година с Нелсън Мандела.

 

За албума си "Black Cat", който ще представи на българска сцена, звездата споделя: „Когато за първи път започнах да пиша за "Black Cat", създадох около 40 песни, като след това премахнах много от тях. През юни 2015 г. започнахме да свирим в Лос Анджелис и не успях да издам албума преди Коледа. Но ето, че времето лети бързо и той е вече факт”, цитира БГНЕС. Веднага след излизането на този албум, още след първия месец той се озова в Топ 30 на световните класации. За създаването му Дзукеро работи съвместно с Марк Кнопфлер и Боно.

 

На сцената на НДК Дзукеро ще излезе с 14 музиканти от световно ниво. Поп певец и композитор, Дзукеро с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпел, соул, рок и дори фънк. Най-известните му хитове са „Baila Morena” и „Senza una donna”. Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия и Япония. Печелил е множество награди, сред които „World’s Best Selling Italian Artist”. „Непредсказуем и универсален” - така го определя музикалната критика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5252 |14.01.2015 Млади таланти ще представят на „Концертино Прага“ творби от Брамс и Бабаджанян . 4| 6740 |07.05.2014 Филип Киркоров представя грандиозния си спектакъл „Другой” . 2| 6599 |06.03.2014 D2 представя нов албум този месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads