Реклама / Ads
0| 10420 |31.05.2014 ФРОГ МЮЗИК

Ето го един от най-очакваните албуми за 2014 г.

.
продуцентът Милен Врабевски и приятели
Intelligent Music Project II - MY KIND O’ LOVIN’ е All-Star музикален проект на автора и продуцента д-р Милен Врабевски. В навечерието на световната си премиера през май 2014 - MY KIND O’ LOVIN’ е определен от някои музикални издания отвъд Океана като един от най-очакваните албуми на 2014 година.
 

MY KIND O’ LOVIN’ е класически All-Star проект, на чиято корица записват имената си като гост звезди Саймън Филипс и Джоузеф Улиямс от Тото и гласът на Uriah Heep от 70-те Джон Лоутън.Пилотният сингъл на албума Happinessе в изпълнение на Джоузеф Уилямс (Тото). Участието на гост звезди от света на рока е очаквано продължение след успеха на Intelligent Music Project I  - THE POWER OF MIND, който остави  следи в множество музикални класации, една от които  Classic Rock Revisited BEST 50 Albums – 2012.

 

MY KIND O’ LOVIN’ включва композиции мелодичен хард рок, с джаз, акустични и прогресив акценти, впечатляващо изпълнени от звездния Лоутън (вокали) и Уилямс (вокали), а резултатът от съвместната работа на продуцента Врабевски и легендата Саймън Филипс представлява внушително музикално преживяване със специфичен колорит на мощно китарно звучене и полифонични вокали, преливащи в просторно звучащи оркестрации. От българска страна студийно участие в албума имат Веселин Веселинов-Еко (бас), Огнян Весков, Светослав Колев и Пламен Чепанов (китари), Нелко Коларов, Ясен Димитров и Иво Стефанов (клавишни), Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Димитър Льолев (брас секция), симфоничен оркестър с диригент Нелко Коларов и концерт майстор Калина Христова.

 

MY KIND O’LOVIN’ представлява своеобразно продължение на позитивния заряд и послание на концептуалния Intelligent Music Project I - THE POWER OF MIND.

 

Милен Врабевски, автор и продуцент: „Позволих си да запиша акустичната китара в началото и в края на албума. Нищо друго. Екипът беше прекалено добър за моето ниво. Щастлив съм, че харесаха моите парчета. Благодаря на хората, с които започнах да работя по този проект : Иво Стефанов и Цвъри, както и на гост звездите ни,  за тяхната отдаденост. Надявам се като автор на текстовете и музиката, да съм успял да предам посланието си за основните неща в живота – любовта, приятелството и отговорността ни да възпитаме позитивно нашите деца, като даваме пример как да изграждат средата си и да живеят за другите... "  „Този музикален проект се издава с благотворителна цел и приходите от него ще бъдат използвани в подкрепа на проекти за развитие на талантливи младежи, в рамките на ангажиментите ми като Европейски гражданин на 2013 и член на Глобалната инициатива на Клинтън“.

 

Саймън Филипс (барабани) и Джоузеф Уилямс (вокали) записват сесиите си в Лос Анджелис в легендарното студио на Саймън "Phantom Recordings“. Саймън Филипс оказва пълен творчески принос в развитието на музикалните идеи на автора и продуцента Милен Врабевски: "Записахме всички барабани и перкусии, и вокалните партии на Джоузеф  в звукозаписното студио на Саймън в LA. Саймън много отдадено влезе в ролята на наш музикален копродуцент, а също има и значителна намеса  във финалния микс на всички песни в албума. "

 

Саймън Филипс е английски барабанист и продуцент, истинска  икона в музикалния свят. Той е също така и сред най-продуктивните студийни  барабанисти, свирили с The Who, Judas Priest, Jeff Beck, Tears for Fears, Mike Oldfield,  Pete Townshend, Gary Moore и много други...

 

„Работата с Милен Врабевски по този проект беше приятно изживяване за мен... Намирам, ентусиазъма му към музиката за вдъхновяващ. " (Саймън Филипс)

 

Джоузеф Уилямс участва в албумите на Тото – Fahrenheit (1986), The Seventh One (1988), Toto XX (1988) и Falling in Between (2006), след което отново се присъедини към концертиращия състав на Тото за поредица от шоута в Европа и Япония.

“ За мен бе удоволствие  да работя с Милен в студиото... Истински сърдечен и ярко изявен джентълмен. Напоследък се случва все по-рядко, да се работи с щастливи, ентусиазирани и талантливи хора...!!!  (Джоузеф Уилямс)

 

Джон Лоутън, който се разделя с Юрая Хийп през 1979 г. е считан за един от най-добрите вокалисти, записвали с британската хеви прогресив рок институция (Innocent Victim (1977), Firefly (1977), Fallen Angel (1978) и Live in Europe ‘79).

 

След като записва за Intelligent Music концептуалния албум The Power Of Mind (2012) , през 2014 г. той се присъединява, заедно със Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс , към супер групата Intelligent Music Project II във втория проект на български продуцент и композитор д-р Милен Врабевски "My Kind O ‘Lovin‘.

 

За мен бе абсолютно удоволствие да пея вMy Kind О‘ Lovin‘....Intelligent Music Project II...., мелодиите на Милен Врабевски изглеждат безкрайни. Албумът се различава много от "The Power Of Mind", не само с гост изпълнители от калибъра на Джоузеф Уилямс и Саймън Филипс от Тото... Записвах в продължение на две седмици соло и бекинг вокали в новото студио на Intelligent Music в София, и повярвайте ми – за мен не беше въпрос на усилие, не и когато музиката е толкова добра... (Джон Лоутън)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6839 |29.05.2014 EXIT Adventure Bulgaria: Представи си EXIT! . 0| 6412 |28.05.2014 FUNKDOOBIEST ОТНОВО В СОФИЯ . 0| 5527 |26.05.2014 R.E.M. пускат колекция от неиздавани песни . 0| 6180 |22.05.2014 Супер звезди идват за "Солар съмър 2014"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads