Реклама / Ads
0| 5695 |08.10.2010 ФРОГ МЮЗИК

Фил превзе света с ръце, залепени на барабаните

.
Легендарният вокал на Дженезис Източник: fmplus.net
"Светът е в ръцете ти. А сега го използвай". Това казва музикалната легенда Филип Дейвид Чарлз (Фил) Колинс, чийто последен албум се изкачи до първите места в световните музикални класации.
 

Ако сте барабанист левичар, загубил слуха си отдясно и сте удредили нервните ви окончания до такава степен, че не можете да държите ножа, с който да си отрежете хляб, какво ви остава, освен да се изкачите до № 1 в музикалните класации по цял свят с новия си албум?

Това се случва през последната година от кариерата на световноизвестния Фил Колинс, прекарал 26 години в "Дженезис", когато издава своята последния засега, осми студиен албум Going Back ("Завръщане")

Той е изцяло посветена на соул песните, които са повлияли най-много върху него като музикант. Албумът удря челните места във Великобритания и Холандия, за Европа и Нова Зеландия се изкачва до номер 2, а в Германия става платинен. Най-уникалното в неговата поява е това, че барабаните са изпълнени от Фил, който е трябвало да залепя палките за ръцете си и да свири по този начин.

Причината за подобна ексцентричност е тъжна. През 2009 г. инфекция на шийните прешлени заплашва Фил никога повече да не свири на барабаните. Заболяването му е толкова тежко, че не му позволява дори да държи вилица и нож, нито да отваря вратата на колата си, камо ли да блъска по ударните инструменти. Следва успешна операция, която премахва болката, но нервните окончания са все още засегнати и трябва време за възстановяване.

И все пак бавното му, но уверено изкачване към върха е сякаш неизбежно - приумиците на съдбата му действат като попътен вятър, а препятствията слага в джоба си. Явно пред напористия барабанист няма непреодолими пречки и кариерата му съвсем не е приключила.

Каквото и да се случи от тук нататък обаче, Фил Колинс винаги ще остане един от онези музиканти, с ирландски корен, който заедно с Май Майкъл Джексън и Пол Маккартни има продадени над 100 милиона албума – заедно със Дженезис и като самостоятелен артист.

Заради даренията и участията си в благотворителния фонд на принца на Уелс - Чарлз, The Prince's Trust, той е сред наградени и произведени в чин лейтенант на Викторианския кралски орден, а от 1983-а е и посланик на тръста по света.
Музикантът има или силно развита интуиция, или приятели в журито на оскарите. В клипа I Wish it Would rain down той "уж" получава "Оскар". По-късно, през 1999-а, наистина получава наградата на академията за саундтрака към анимационния "Тарзан".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8443 |30.09.2010 Световният Beatbox шампион на живо в 5400 . 3| 10421 |30.09.2010 Е. Иглесиас: Искам да дойда пак! . 4| 8361 |29.09.2010 Енрике в София: singing in the rain . 0| 6457 |19.09.2010 Нощният живот на София предлага луди партита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads