Реклама / Ads
0| 7705 |01.11.2016 ФРОГ МЮЗИК

Национален балет на Русия „Берёзка” у нас

.
По покана на DEGRIS EVENTS, Национален балет на Русия „Берёзка” ще изнесе 3 спектакъла в България - 7 декември Варна, 8 декември Бургас и 9 декември София. В двучасовите постановки „Берёзка” разказват в танц руска народна приказка. Хореографията, музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност.
 
Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентичини руски костюми - ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения.

Националният балет на Русия „Берёзка” е създаден през 1948 г. в сърцето на руските сценични и изящни изкуства - Москва. Основател на трупата е Надежда Надеждина , която световната критика определя като „ Безусловно един от най-талантливите хореографи на нашата епоха, а хореографията и, като шедьовър на вкус, мисъл и естетика" .

 

Експерт в руското народно творчество, Надежда Надеждина успешно комбинира класическия балет и руските народни  танци . Хореографията и на женския танц  /по мотиви на руската народна песен  „Во поле березонька стояла” /  с необичайната „плаваща” стъпка  се превръща  в запазена марка на ансамбъла и вече 70 г. задържа вниманието на милиони зрители на 5 континета.  С "плаваща" стъпка, танцьорите от „Берёзка” са изминали разстояние,  по-голямо от това на земния екватор.

Светкавичният успех на ансамбъл  „Берёзка”  е отразен от чуждестранната преса , още по времето на Студената война като  „ Огнена сензация и изкуство , което пробужда – вяра,  доброта, човечност” .

 

Национален балет на Русия „Берёзка”

Варна – 7 декември, Бургас – 8 декември, София – 9 декември

Билети на касите и в мрежата на Ивентим   https://www.eventim.bg                                                                                                                                                

                                                   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2377 |22.03.2024 Лени Кравиц идва с концерт в България . 0| 2822 |06.03.2024 Големият Андреа Бочели ще изнесе концерт на стадион "Васил Левски" в София на 14 септември . 0| 2474 |05.03.2024 800 млади певци и инструменталисти ще се включат в Националния конкурс за народна музика „Дунавски славеи“ . 0| 2646 |02.03.2024 "Време е" за новия сингъл на Cool Den

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads