Реклама / Ads
1| 6513 |17.10.2012 ФРОГ МЮЗИК

Проект БALKANSKY представя новия си албум „ОРЕНДА“

.
На 19.10. 2012 София Лайв Клуб ще бъде домакин на представянето на новия албум на БALKANSKY „ОРЕНДА“. В концерта освен Теодосий Спасов – кавал и тромпет, Иван Шопов – бас и електроника и Иво Христов – визия, ще вземат участие и някои от гост музикантите участващи в проекта, сред които и великият глас Янка Рупкина.
 

За първи път ще бъде представен и новият видео клип „БРАТ“ осъществен от Addminimal Creative Studio. Авторите обещават едно неповторимо преживяване от звук и визия, направена специално за промоцията на албума.

Като много древен народ, идващ от Изток, прабългарите почитали енергиите, властващи в природата и влияещи пряко или индиректно върху човека. Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила , която не представлява винаги едно точно определено божество и се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила обитава главата и кръвта и може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно. Наричали я оренда!

И до днес във фолклора е запазено твърдението, че ако повтаряте като мантра колкото може по-често тази дума, нещата в живота ви ще придобият позитивен обрат – ще започне да се случва това, което искате, ще сте силни, здрави, непобедими...

ОРЕНДА – НОВИЯТ АЛБУМ НА БALKANSKY!
Две години след огромният успех на „КУКЕР“, създателите на БALKANSKY Иво Христов и Иван Шопов представят новия си студиен албум „ОРЕНДА“
Официално като съавтор за новия проект към тях се присъединява и уникалният музикант, известен като „кавалджията на планетата“ Теодосий Спасов.

В някои от композициите техни гости са неповторимата Янка Рупкина, изпълнителят на традициония инструмент уд - Хайг Язджиян от Армения, пианиста Милен Киров и гайдаря Иван Георгиев. Резултатът е 10 композиции обединяващи в себе си традиционен фолклор и модерен електронен звук – мост между минало и настояще.

Самият Иво Христов споделя: "За нас е чест и привилегия, че Теодосий повярва в това, което правим, и мисля, че заедно сме един прекрасен екип".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6030 |09.10.2012 ДиДжей Премиер пристига в София и обещава феноменален лайв в София Лайв Клуб . 0| 9198 |21.09.2012 Два месеца до концерта на Дженифър Лопес в България . 0| 6581 |20.09.2012 RUBIKUB, TRI O FIVE и ОСТАВА с главозамайващи концерти в SOFIA LIVE CLUB . 0| 7437 |12.09.2012 Култови имена, титанични музианти и емблематични музиканти на най-добрата сцена за жива музика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads