Реклама / Ads
1| 11870 |11.04.2010 ФРОГ МЮЗИК

Рок и метъл навигация 2010

.
rock and roll 4 ever Източник: www.sibir.bg
Пролет-лято-есен 2010 са взривоопасно яки!
 

Какво има в календара на всеки уважаващ себе си рок и метъл фен в България? Има факти, много различни тези в Дневника на Бриджит Джоунс, например, защото всичките те са насочени към предстоящи събития. Но такива, от които косите настърхват от кеф и очакване. Ето ги поред:

14 Май - AC/DC София, Стадион "Васил Левски"
6 Юни - Elton John София, Стадион "Локомотив"

Sonisphere Festival 2010
- София, стадион "Васил Левски"
22 Юни - Heaven And Hell, Anthrax, Megadeth, Slayer и Metallica
23 Юни - Stone Sour, Mastodon, Alice In Chains, Manowar и Rammstein.
Най-евтините дневни билети са от 59 лева, най-евтините комбинирани билети са на цени от 89 лева.

25 Юни
Arkona - София, клуб R.B.F. Руската метъл група с готината Маша воглаве идва на 25 юни 2010 в София. В музиката и текстовете на бандата голямо влияние име славянският фолклор и езически ритуали. Интересни са, а подгряващите ги групи са българите от VRANI VOLOSA и гръцката група MAKABRE WINTER. Билетите са на цена от 25 лв. на предварителна разпродажба и 30 лв. в деня на концерта.

А после заминаваме на море. Къде? Няма две мнения по въпроса. Отиваме в Каварна, разбира се, където от 23 до 25 юли ни очаква Каварна Рок Фест. Повече от десет банди идват край морето за пета поредна година. Ето ги:

23.07.2010
* Tarja Turunen
* Doro Pesch
* Epica
* Leave’s Eyes
* Atrocity

24.07.2010
* Korpiklaani
* Sodom
* Kreator

25.07.2010
* Annihilator
* Accept
* Primal Fear
* Voivod

Повечето идват за първи път у нас с изключение на Accept. Цената на тридневен билет за фестивала е 90 лв, на еднодневен билет – 40 лв. Естествено един от посетителите на рокфеста пак ще си тръгне от морето с чисто нов мотор Harley Davidson. Единственото условие за участие в томболата за мотора е тридневен билет.

През август пък ще отскочим до Бургас. Третото издание на фестивала SPIRIT of Burgas ще бъде на 13, 14 и 15 август на същото място: Централен плаж, град Бургас. След като достигна финалите за втора поредна година и се нареди сред най-добрите “medium-sized festivals” в Европа и “overseas festivals” в света SPIRIT of Burgas пак ще събере хилядите фестивални фенове с техните любими групи за три незабравими дена на брега на морето.
На 14-ти август ще видим The Stranglers. Бандата е създадена през 1974 година в Англия и не е спирала да се развива и да се налага на световната пънк-рок сцена. За другите участници все още се водят преговори.

В меката есен здравият саунд ще продължи да радва почитателите си. Според официалният сайт на Sabaton групата пристига пак София на 16.11.2010. Концертът ще е част от турнето за промотирането на новия им албум “Coat of Arms”.

В официалният сайт на Therion също има обявена дата за концерт в София и тя е на 18. 11. 2010 г. в зала "Христо Ботев". Тherion е шведска метъл група, а стилът им се определя като оперен метъл. Те черпят вдъхновение от митологията и от окултизма, магиите, от античните традиции и писатели. Основната част от текстовете им са създадени от Томас Карлсон, ръководител и създател на Dragon Rouge, където Кристофер Йонсен е член. През времето съставът на групата постоянно се мени, като днес единствено създателят на групата, Кристофер Йонсен, е останал от първоначалния им състав.

С други думи здрави ритми ще ни радват. "Там сме", вече казаха най-заклетите фенове, затова почвайте да събирате кинти, пък сигурно ще се засечем някъде по стадионите. Със сигурност няма да срещнем там феновете на Софи Маринова, Милко Калайджиев, Малина и пр. (да се свети името им, да пребъдат феновете им!), но не и трябват. Рокът е религия, а вярващите са избрани!

Ju_17 WinkSmileSmile
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7227 |31.03.2010 "Морчийба" с концерт на "Парк лайф фест" в София . 7| 6276 |30.03.2010 Massive Attack в България . 0| 10799 |24.03.2010 D2 и Дичо? Не! D2 и Slash! . 0| 5574 |19.03.2010 D2 пускат парче с участие на Слаш, Мат Соръм и Лени Кордола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads