Реклама / Ads
0| 10145 |27.04.2010 ФРОГ МЮЗИК

SPIRIT OF BURGAS 2010 – ПО-МАЩАБЕН ОТВСЯКОГА

.
Третото издание на SPIRIT of Burgas се задава на хоризонта и по всичко личи, че звездата му през 2010г.
 
Ще грее още по-високо и по-ярко на Източноевропейската фестивална сцена. Разположен сред красивия естествен декор на българския черноморския бряг, фестивалът тази година ще се случи между 13ти и 15ти август на Централния плаж на град Бургас. За трета поредна година той ще бъде горд и гостоприемен домакин на най-добрите местни и интернационални артисти. Сред големите имена от световната сцена, които потвърдиха участието си на SPIRIT of Burgas 2010 са с нетърпение очакваните хедлайнери The Prodigy и Gorillaz Sound System (DVJ). Към тях се присъединяват и Serj Tankian, Apollo 440, DJ Shadow, Andy C & MC GQ, които ще се появят на българска сцена за първи път. Още много артисти тепърва ще бъдат
анонсирани.

Стартирал през 2008 година, SPIRIT of Burgas е първото по рода си събитие в страната, предлагащо разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи всички музикални жанрове. Фестивалът продължава да расте с всяка изминала година. Той бе номиниран за „Best European Festval” на UK Festval Awards през 2008г. и в категорията "Best Overseas Festval" през 2009г. През същата, 2009та, събитието бе посочен от „Таймс” като една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festval” на първите награди European Festval Awards през януари
2010г.

Таз-годишното издание на събитието ще покаже повече от 100 изпълнения на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявяват наред с най-атрактивните световни звезди. И каква по-подходяща локация, за да се случи всичко това, ако не брега на град Бургас, с неговата зашеметяваща гледка към бургаския черноморски залив, чието протежение е 20 км. Никаква кал, дъжд или студ – само слънце през деня, ясно звездно небе през нощта, море и фин пясък!

Стартът ще бъде даден в петък вечер, на 13 август, от мощния характерен звук на The Prodigy, подгрявани от Apollo 440, последвани от DJ Andy C и MC GQ (Ram Records/UK). Голямото шоу ще продължи с DJ Shadow в събота, на 14 август. Финалът в неделя, 15 август, ще поставят създаващите мулти-сетивни преживявания Gorillaz Sound System (DVJ), както и Serj Tankian от прочутите System of a Down.

Желанието на жителите на града, на организаторите на фестивала и на представителите на местната власт в лицето най-вече на кмета г-н Димитър Николов e да съчетаят съвременната култура и изкуство със зашеметяващото крайбрежно местоположение и така да превърнат Бургас в идеалното място за дом на мащабно музикално събитие от ранга на SPIRIT of Burgas. Градът е четвъртия по големина в страната с население от 250 000 жители. През летните месеци то достига до 500 000 души. Това единствено по рода си съчетание от море, слънце и култура, превръща Бургас в любима дестинация за феновете на хубави ваканции.

Основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck’s. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck’s. Марката има своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите от световната и българската музика имена и по този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката направи възможни гостуванията на Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др. През последните години Beck’s се наложи като неизменна част от живота на модерните млади хора и като синоним на лайфстайл и гаранция за уникални музикални преживявания. Подкрепяйки и правейки възможни събития като SPIRIT of Burgas, марката утолява жаждата на своите фенове не само за първокласно качество бира, но и за музикални събития и емоции на световно ниво.

У нас Beck’s се произвежда от Каменица АД, по лиценз на немската пивоварна Beck Brauerеi & Co KG,
Bremen. Специални благодарности към H.M.S.U. за букинга на DJ Andy C и MC GQ!
Превърнете се в част от изживяването SPIRIT of Burgas!

Билети:
ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ (важи до 14 май):
Тридневен фестивален билет – 99 лева (50 евро)
Количествата са ограничени – след първоначалното изчерпване, нова серия промоционални билети не
се предвижда!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)
Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventm.bg.

Фестивален къмпинг:
Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона,той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com

Опции за настаняване:
В града има много хотели и частни квартири, както и два големи къмпинга в околностите. Докато някои от хотелите предлагат най-високо качество услуги на високи цени, евтино настаняване може да бъде намерено в малки частни хотели в покрайнините. Могат да се използват услугите на агенции за недвижими имоти и да се наеме апартамент или стая в центъра на достъпни цени.

Как да стигнем:

Със самолет - Бургас се намира на 15 минути път с автомобил от летище Бургас. Wizz Air има директни полети от Лондон Лутън, а Кралските Авиолинии - директен полет от Манчестър. Има и много чартърни полети през летния сезон на Balkan Holidays, както и ежедневни полети от София до Бургас.
С влак – ЖП гарата на Бургас е свързана с всички части на страната. Експресен влак стига до София за по-малко от 6 часа. Също така има влакове от Прага, Братислава и Букурещ.

С автобус – Централната автогара е разположена в близост до ЖП гарата в центъра на Бургас. Има автобусни линии до всички големи градове на страната, включително София. Също така има линии от/до Гърция, Италия, Германия и Франция. Много частни превозвачи осигуряват транспорт до градовете и курортите на южното и северното Черноморие. Има също и редовен градски транспорт – автобуси и маршрутни таксита.
С автомобил – лесно и приятно е да се шофира от съседните страни:
Букурещ-Бургас 4,00h
Истанбул-Бургас 4,00h
Скопие-Бургас 7,30h
Белград-Бургас 9,00h
Атина-Бургас 12,00h
www.spiritofburgas.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5463 |29.06.2010 D2 забиват на фестивала “Rock for People“ в Чехия . 4| 6093 |24.06.2010 Заради Рамщайн българинът стана немец . 6| 7297 |22.06.2010 80 000 на "Васил Левски" за легендарната четворка . 8| 7097 |16.06.2010 Слейър идват за голямата тресня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads