2|
8266
|16.06.2014
ХРАНА И ВИНО
350 паунда за "деликатеса" Дюкас и Пук
Двама от най-добрите готвачи в света, Ален Дюкас и Волфганг Пук, обединяват силите си отново за ексклузивна вечеря на 27 юни. Билетите за уникалното събитие, което се случва за втори път в кариерата им, струват 350 паунда. /Бакшишите са отделно./ Те ще демонстрират най-доброто от съвременната американска и френска кухня, което предлагат в собствените си заведения в Лондон.
Ален Дюкас ще подбере хитове от менюто си от луксозния му ресторант, носител на 3 звезди "Мишлен" в тежкарския "Дорчестър", а Пук - от своя "Cut" в "Мейфеър" в "Парк лейн". Там ще се случи и самото събитие. Звездните майстори ще дирижират петстепенен риутал със свои емблематични ястия. Двамата отново се събират след успеха си от първото съвместно приключение през 2013 г., за което билетите се продадоха за минути.
Вечерта започва с прием с шампанско в лобито, а вечерята стартира в 20 часа на огромна маса.
Дюкас и Пук миналата година готвиха в "Бел еър". Те изкушиха гостите на султана на Бруней, собственик на хотела, както и на "Дорчестър". По тогавашното меню, което струваше 190 долара за храната и още 70 за напитките, може да се направят предположения какво ще сервират Пук и Докас този път.
Обикновено вечерята им започва с три вида хапки ордьоври. Стартът е с хайвер Осетра, който се харчи 50 грама за около 70 лева. Той е положен върху гъста уасаби сметана. Сред хапките е пастърма от пушени пилешки дробчета с шалот между хрупкави бисквити. Последният ордьовър е татарски бифтек със студен сос аиоли и див лук. Първата порция в неколкостепенното меню е пикантна салата от раци с авокадо, цитрусови плодове и черен пипер, която се сервира с изстудено бяло вино. Вторият курс е с червена сьомга от калифорнийския залив на Монтерей, която се поднася с английски грах и зелен боб и доматен сос с вингрет. Второто ястие е от пъдпъдъци, отглеждани в специална ферма, от която простосмъртен не може да си поръчва на дребно. Тези птици са от любимите на Волфганг. Те са пълнени с гъби смръчкула, с трохи от френския солен козунак бриош и див чесън. Последната част е агнешко филе, поднесено със средиземноморска наслада от патладжан тиан. Тианът е ястие от изпечени и предлагани в глинен съд лук, тиквички и патладжани, характерно за френското Средиземноморие. Много ги тачат и в областта Прованс. Той се съчетава перфектно в ароматно и сочно блюдо, изключително подходящо за поднасяне с агнешко, лаврак или барбун.
По стара френска традиция на всяка велика вечеря сервират сирена между основното и десерта. В случая - високомаслено и два вида полутвърди, които, разбира се, ще бъдат опитвани с претцели. За десерта миналата година се е погрижила любима партньорка на Пук в кухнята - сладкарката Шери Ярд. Именно тя му помага за Бала на губернатора - изисканото соаре след края на церемонията за връчването на "Оскарите", на която се събира холивудският каймак. Шери приготвя за вечерята в "Бел еър" прекрасен саварин по оригинална френска рецепта .
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads