Амброзия от нар и сладки картофи - суперхраните на зимата
1. Тиква
Тя е вкусна, полезна и диетична. Може да я добавите към супи, салати, гарнитури, яхнии и печена за десерт. Тиквата е добър източник на омега-3 мастни киселини, както и на витамин А.
2. Сладки картофи
Сладките картофи съдържат голямо количество желязо. Консумирайте ги на пюре или печени на скара като гарнитура към месо.
3. Ряпа
Всички кореноплодни зеленчуци са добре дошли на трапезата, особено през студените месеци. Те имат добър кулинарен потенциал и може да ги приготвяте по различни начини. Ряпата съдържа много витамини А и К, както и фолиева киселина.
4. Нар
Винаги е добре на масата да присъства нещо сочно и червено. Какво по подходящо от плод, препълнен с антиоксиданти. Подходящ е както като десерт, така и като добавка към салата.
5. Ябълка
Ябълките са пълни с диетични фибри и е добре да бъдат включвани често в менюто ни като закуска, в основно ястие, в салата или десерт. Дали изпечени или сурови- консумирайте ги често.
6. Карфиол
Карфиолът е гъвкав зеленчук, пълен с витамин С. Чудесно се комбинира в суши, гювечи, яхнии и салати. Като добавка в друго ястие, придава сладък леко орехов аромат и вкус
Моля, подкрепете ни.