Понеделник, 26 Юни 2017, 06:50
Frognews
0| 9707 |28.12.2016

Банска капама за новогодишната вечеря

.
Кой не е чул за банската капама? Кой не си е облизвал пръстите, като вкуси от нея? Банската капама е едно от най-богатите ястия, като в рецептата си съдържа три и повече вида месо, зеле, ориз и ароматни подправки.
Едно от най-важните условия за вкусна капама е,  че тя трябва да се готви в глинен съд и на бавен огън. Ако пък е на печка с дърва, вкусът й е божествен.


Ето какви продукти са необходими:

2 средни зелки кисело зеле
250 гр. ориз
½ кг. пилешко месо (бутчета или бяло месо)
Източник: Getty Images/Guliver

1 суров суджук
½ кг. свинско вратно месо
½ кг. телешко от бут
малко сланина
сушени сливи
черен пипер, червен пипер, дафинов лист
чаша бяло вино

Начин на приготвяне:

Запържете ориза с подправките, а след това към него добавете ситно нарязаното кисело зеле. Оставете си няколко цели листа от зелето и нарежете месото.

Време е за най-важната част - реденето в глинения съд:

Първо сложете зелевите листа, отгоре може да добавите няколко резена сланина. След това сложете един ред от запържения ориз и зелето, отгоре на един ред сложете част от месото. Редете по този начин, докато продуктите не свършат.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Джинът с тоник помага при сенна хрема 0| 2672 |25.06.2017 . Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 5428 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5787 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5759 |16.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах