Реклама / Ads
0| 17407 |28.12.2016 ХРАНА И ВИНО

Банска капама за новогодишната вечеря

.
Кой не е чул за банската капама? Кой не си е облизвал пръстите, като вкуси от нея? Банската капама е едно от най-богатите ястия, като в рецептата си съдържа три и повече вида месо, зеле, ориз и ароматни подправки.
 
Едно от най-важните условия за вкусна капама е,  че тя трябва да се готви в глинен съд и на бавен огън. Ако пък е на печка с дърва, вкусът й е божествен.


Ето какви продукти са необходими:

2 средни зелки кисело зеле
250 гр. ориз
½ кг. пилешко месо (бутчета или бяло месо)
Източник: Getty Images/Guliver

1 суров суджук
½ кг. свинско вратно месо
½ кг. телешко от бут
малко сланина
сушени сливи
черен пипер, червен пипер, дафинов лист
чаша бяло вино

Начин на приготвяне:

Запържете ориза с подправките, а след това към него добавете ситно нарязаното кисело зеле. Оставете си няколко цели листа от зелето и нарежете месото.

Време е за най-важната част - реденето в глинения съд:

Първо сложете зелевите листа, отгоре може да добавите няколко резена сланина. След това сложете един ред от запържения ориз и зелето, отгоре на един ред сложете част от месото. Редете по този начин, докато продуктите не свършат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7990 |08.11.2016 2000 долара за вечеря в Янтвил . 0| 9923 |05.01.2016 Трета кадена вечеря - в навечерието на Йордановден . 1| 7427 |01.01.2011 Махмурлукът след новогодишната нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads