Петък, 23 Юни 2017, 15:03
Frognews
0| 6266 |27.10.2016

Ето как да разпознаем опасните яйца със салмонела

.
„Идентифицирани са складовете на едро, в които са доставени полските яйца. Трябва да се уточни, че не всички от тях са със съмнения за салмонела. Съмненията са за яйца, които са от две ферми в Полша”, обяснипо НТВ експертът от БАБХ д-р Райна Иванова.

На самите яйца се отпечатва номерът на фермата, в която са произведени. Съмнителните яйца са с печат 3PL30221304. „Възможно е вече да има консумирани яйца, тъй като има известни количества, които са стигнали до магазинната мрежа. Именно затова веднага уведомихме потребителите да гледат номерата им", обясни още д-р Иванова.

 

Тя все пак успокои, че хората не трябва да се притесняват, защото има съмнения, но няма категорични доказателства, че има наличие на салмонела в яйцата. Симптомите при салмонелоза са висока температура, повръщане и разстройство. Инкубационният период е от два до шест часа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 3728 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5280 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5531 |16.06.2017 . Крутони и сосове повишават калориите в салатите 0| 4602 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах