Реклама / Ads
6| 16526 |06.04.2015 ХРАНА И ВИНО

Карамел и кокос в козунаците на "Двете фукли"

.
Сладки намигвания от "Двете фукли" Източник: Фрог нюз
Всеки великденски козунак минава през ръцете на Силвия Петкова – майката на „Двете фукли”. Всяка година като приближи Възкресение Христово, прогнозата за времето се следи изкъсо. Козунакът не обича влага, разказва за Фрог нюз Силвия Петкова.
 
В дъждовни дни си е истински майсторлък да угодиш на невлаголюбивото козуначено тесто, разказва експертът на сладки изкушение и си спомня как като малка дори се е плашила от тестото. Вярвала, че то е жива материя. И до днес го вярва. Не се осмелява да се приближи до него, когато е припряна и в лошо настроение.

Целият асортимент на „Двете фукли” е гарниран с премерен кич. Като реверанс към клиентите, Силвия държи всичко да бъде направено с любов. Традицията на старите български домакини го повелява.

Всяка година асортиментът на „Двете фукли” се обогатява. Сред козуначените пълнежи тази година има избор между бял, млечен и натурален шоколад; карамел, ядки и портокалови корички; с пудинг и кокосови стърготини; с локум; с пудинг, лешникова паста и захаросани лешници; стафиди, портокалови корички, шоколад, ядки, маков пудинг. Всички козунаци са без бои и консерванти. Освен това, ако сред предлаганите не намерите своя, фуклите са готови да угодят и на най-капризните желания. Здравословните сладкиши също заемат основно място в менюто. Има съобразен асортимент, както за хора с непоносимост към глутен, така и за диабетици.

Особено са харесвани и фибрите. За здравословно хранене навсякъде се говори, и това действително е важно, заболяванията са много, на мнение е Силвия. Възможно е да се направи сладкиш и без печене, изцяло съобразен с изискванията на веганите. Може да се направи и бадемово мляко от ядката. Използваме сушени плодове, мед. Не поддържаме на витрината си такива сладкиши, но има търсене и ги приготвяме по поръчка, разказва за богатия асортимент Силвия Петкова.

Сред клиентите си имаме деца с непоносимост към млечните протеини, които са отраснали с нашите торти, специално приготвени за тях за всеки рожден ден. Винаги имаме и готов сладкиш зад витрината, който можем да предложим на хора с непоносимост към глутен. Всички останали сладкиши също могат да бъдат приготвени, само че при предварителна заявка.

Повече от 17 години тя работи с почти изцяло един екип. Отговорностите за сладкарския бизнес Силвия си поделя поравно с брат си – Валентин Лазаров, който се занимава с мъжката работа с машините, доставките и мениджмънта. А тя е спокойна, че има сродна душа, на която винаги може да се довери. Противно на хорските вярвания, че с роднини бизнес не се прави, тя от личен опит се е уверила в максимата, че кръвта вода не става.





Повече информация може да намерите тук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8449 |03.04.2015 Нестле намалява захарта във FITNESS® Натурален с 30% . 2| 8808 |01.04.2015 А такаа! Сьомгата от север е пълна с диоксини, причинява рак . 0| 8062 |01.04.2015 Без пръжки, сланина и домашна ракия на борда на "Авиоотряд 28" . 1| 7667 |31.03.2015 Агнешко по Великден - сукалче, голямо или млечно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads