0|
16832
|19.04.2017
ХРАНА И ВИНО
Над 120 топготвачи ще се състезават за Националната кулинарна купа

Над 120 топготвачи ще се състезават за Националната кулинарна купа на България. Те ще демонстрират майсторските си умения на 21 и 22 април в Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на изложбения център.
В десетото издание на престижното кулинарно състезание у нас ще участват Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов, главни готвачи на известни ресторанти и хотели, както и медалисти от световни състезания. Това поясняват от Българската асоциация на професионалните готвачи /БАПГ/, която е организатор на проявата заедно с Министерството на образованието и науката и Съвета по туризъм в Пловдив.
Най-интересни са надпреварите за титлите "Готвач на България" и "Кулинарен отбор на България", в които претендентите са поставени пред сериозни изпитания, като например бързо да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Все по-популярна става и категорията "Сладкар на България", както и новите раздели "Пицар на годината" и "Паста", включена, за първи път, е и категория "Телешко", заявиха от БАПГ.
Журито ще преценява оригиналността, вкуса и оформлението на ястията, а в комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, България, Италия и Канада, се посочва още в съобщението.
Най-интересни са надпреварите за титлите "Готвач на България" и "Кулинарен отбор на България", в които претендентите са поставени пред сериозни изпитания, като например бързо да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Все по-популярна става и категорията "Сладкар на България", както и новите раздели "Пицар на годината" и "Паста", включена, за първи път, е и категория "Телешко", заявиха от БАПГ.
Журито ще преценява оригиналността, вкуса и оформлението на ястията, а в комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, България, Италия и Канада, се посочва още в съобщението.
Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads