Реклама / Ads
0| 5374 |31.08.2015 ХРАНА И ВИНО

Откриха протеин, който забавя топенето на сладоледа

.
Шотландски учени са открили естествен протеин, който забавя топенето на сладоледа, съобщи Би Би Си, цитиран от БНР. Протеинът свързва по-добре въздуха, мазнината и водата в сладоледа и така той остава замръзнал по-дълго дори и при по-високи температури.
 
Доктор Кейт Макфий от университета в Единург разказва за откритието: Идеята е да получим по-бавно топящ се сладолед, който по-дълго да запазва структурата си и така да може да изядете сладоледа си спокойно без да се изцапате. Изобщо не е вреден, протеинът се произвежда от полезна за хората бактерия.

Разработката също ще намали съдържанието на мазнини и захар в леденото лакомство, а на по-късен етап може да се приложи и в други сфери на хранителната индустрия.

По-бавно топящият се сладолед може да е на пазара след три до пет години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5929 |30.08.2015 Дъх на Егея- узо "Пломари" с босилек и лавандула . 2| 6022 |29.08.2015 Удари часът на вкусните сини сливи . 2| 6912 |27.08.2015 Ще ядем не просто шоколад, а супершоколад . 0| 8219 |26.08.2015 Рецептата, която спаси живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads