Реклама / Ads
3| 6930 |14.01.2014 ХРАНА И ВИНО

Проклятието "Развод на 7-а година" е мит

.
Двойките, които останат женени 7 години, най-вероятно ще бъдат неразделни до края на живота си, установи британско проучване, цитирано от "Дейли мейл". А когато съпрузите навършат 10 години брак, вероятността да се разведат намалява наполовина, в сравнение с деня на венчавката.
 

Според изследването основната причина е, че свободата за съвместно съжителство в модерното общество подхлъзва двойката бързо да заживее заедно, което невинаги е вследствие на прецизен подбор на подходящ партньор.

Според резултатите най-крехки се оказват женитбите в първите няколко години при двойките в Обединеното кралство. Това се дължи на факта, че мнозина се отнасят доста лекомислено, когато си избират брачен партньор в живота.

Новобрачните се разделят по бързата процедура в 39 на сто от случаите.Най-критичният период е между четвъртата и петата година.

След това рязко се увеличава шансът да останат заедно до края на дните си.Само 1 процент от двойките, живели съвместно 40 години, се разделят с развод.

Авторът на проучването Хари Бенсън изтъкна, че половината от разводите във Великобритания се случват в първото десетилетие от брачната връзка.

Изследването, базирано върху нова информация на правителствената национална статистика във Великобритания, твърди, че бракът все още е най-стабилната форма на обвързване.

"Половината от разводите се случват в първото десетилетие на брака", твърди Бенсън.И все пак има надежда за младоженците - процентът на разводите през първите 10 години от брака е намалял през последните няколко години.

"Двойките, които се женят в днешно време, очевидно правят по-добър избор на партньор", пояснява специалистът.

Проклятието на 7-ата година не е нищо повече от мит, произведен в Холивуд, твърди новото изследване.
"Процентът на разводите е най-висок около петата или шестата година от брака. Ако съществуваше "проклятие" на 7-ата година, пикът на разводите щеше да е именно тогава", заявява Бенсън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11288 |08.01.2014 България не е място за секс-туризъм ? . 2| 13649 |08.01.2014 Ето ви гарантираното дълголетие! Лесно и просто . 5| 8871 |06.01.2014 Храната на света е заложник на Мароко . 5| 15888 |03.01.2014 Мъж с два пениса шашна Интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads