Щурците - храната на цивилизацията и бъдещето
Щурците съдържат над 40 пъти повече омега-3 киселини от телешкото, в тях има и седем пъти повече фибри, но по-малко мазнини.
Скорошно проучване на университета в Уисконсин, САЩ, сочи, че щурчетата са изключително полезни за целия ни хранителен тракт, пише lifestyle.bg. Според учените, насекомите спомагат за култивирането на пет полезни за стомаха бактерии, които имат доказани пробиотични свойства.
Най-известната от тях Bifidobacterium animalis. Тя е добре позната на медицината със своето противовъзпалително действие, като същевременно засилва имунитета и действа положително на дихателната система.
Учените също така са установили, че приемът на щурци инхибира развитието на патогенни бактерии, които се асоциират с рак, Алцхаймер, проблеми с жлъчката и дори депресия.
Щурците представляват и много по-устойчив метод за изхранване на цивилизацията, отколкото който и да е вид животновъдство.
За производството на половин килограм протеин от щурци са нужни само около 4 литра вода. За същото количество протеин, добит от телета или прасета, са нужни респективно около 9500 и 3000 литра вода.
Моля, подкрепете ни.