Реклама / Ads
0| 6085 |28.04.2016 ХРАНА И ВИНО

Да твориш вино и музика: вината на Стинг за първи път в България

.
Едно от най-очакваните представяния този сезон ще бъде дегустацията на вината на рок музиканта Стинг по време на SPRING WINE TASTING. По покана на Домейн Бойар, организатор на SPRING WINE TASTING, у нас специално за деня пристига Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, тосканският дом на Стинг и съпругата му Труди.
 

Избата им Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици - семейство Мартели. През 1819 г. я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе, и остава собственост на фамилията повече от 150 години. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие.

 

Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество.

 

Малко преди да отпътува за България Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, споделя, „Да работиш за Стинг и съпругата му Труди е абсолютно удоволствие. Те и двамата са изключително мили хора, много отворени към нови идеи. Най-трудното е, че вината ни винаги трябва да бъдат (поне) толкова добри, колкото музиката на Стинг! Но вече имаме признанието на най-големите световни експерти и това само доказва, че вината ни са топ. Вървим към по-меки и елегантни вина, каквато е цялостната тенденция за тосканските вина, и съм сигурен, че много ще се харесат на публиката“, добави още той.

 

Вината, които българската публика ще има привилегията да опита за първи път в рамките на SPRING WINE TASTING, носят имената на някои от най-емблематичните му песни: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

 

Целодневният форум-дегустация, на който гостите ще имат възможност да опитат над 100 вина от световни марки и изби, се провежда на 11 май 2016 г. от 12:00 часа в зала BETA на SEC (София Ивент Център, Mall Paradise, ет. 3). Вижте и останалите атрактивни теми и майсторски класове по време на пролетната

дегустация.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4627 |17.04.2016 Над половината българи одобряват гражданските арести . 0| 5361 |15.04.2016 Цацаров потвърди новината на Фрогнюз: Разследваме ваксините от Турция . 9| 5975 |28.02.2016 Половината откраднати коли се връщат срещу откуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads