Реклама / Ads
2| 7704 |27.08.2015 ЛАЙФ СТАЙЛ

Ще ядем не просто шоколад, а супершоколад

.
Германски учени твърдят, че могат да предложат формула за супершоколад на базата на промени в ключова съставка на молекулярно ниво, съобщи в. "Дейли мейл".
 

Учените от Техническия университет в Мюнхен са се съсредоточили върху лецитина в шоколада, който се използва за стабилизиране на мазнините, така че те да не се отделят от какаото и млякото. Как действа лецитинът не е ясно. Производителите на шоколад досега изпипваха рецептите си само на базата на опита и грешката. 

 

Според специалистите молекулярната динамика може да е ценен помощник в процеса на бавното топене и смесване на шоколада, в който се постига финият му вкус и аромат.

 

Германските учени не са единствените, които се надяват да подобрят вкуса на шоколада. Белгийски екип установи тази година, че хибрид между бирените дрожди и микроорганизми от естествената среда в какаовите ферми може да постигне това по време на сушенето на зърната, когато се оформя вкусът им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2573 |09.12.2025 Звезда от "Сексът и градът" се омъжи на 69 години . 1| 4522 |24.11.2025 Фреди е мъртъв, да живее Фреди . 1| 5832 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 5664 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads