Реклама / Ads
3| 7503 |04.10.2015 ЛАЙФ СТАЙЛ

Захар и оцет фалшименто развалят компотите и туршиите

.
Фалшив оцет
Синтетичната оцетна киселина, обозначена на етикета с Е260, е опасна за здравето и в повечето случаи са причина за разваляне на зимнината от домашни консерви. Нещо повече - оцетната киселина Е260 е токсична при високи концентрации и може да доведе до силни изгаряния на лигавицата.
 
Според закона оцет може да се произвежда единствено по натурален път от биологична суровина чрез провеждане на оцетно-кисела ферментация на вино, плодове, плодово вино и етилов алкохол от земеделски произход.Производителите смесват истински оцет и оцетна киселина 1:1. Това си е чиста проба измама на потребителя, ако не е указано ясно на етикета на продукта.

На пазара се оказва, че има и фалшива румънска захар, която също скапва зимнината. Тя била пълна с изкуствени подобрители, за да се докара сладост в нужните показатели, съобразно стандарта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2642 |09.12.2025 Звезда от "Сексът и градът" се омъжи на 69 години . 1| 4620 |24.11.2025 Фреди е мъртъв, да живее Фреди . 1| 5890 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 5726 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads