Реклама / Ads
0| 3752 |26.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

МК „БСП за България“: Работим последователно за обновяването на пътната инфраструктура в Русе

.
Пламен Рашев, кандидат за общински съветник от листата на Местна Коалиция „БСП за България“, заедно с народния представител от 19-и МИР – Русе, Иван Иванов, проведоха среща с представители на транспортния бранш в Русе. Със служителите на фирма „НУНКИ“, бяха обсъдени ключови теми както за бранша, така и за русенци като подобряване на пътната инфраструктура, изграждане на нов мост над река Дунав при Русе, качеството на въздуха и активен контрол на замърсяванията в града.
 

„През изминалите четири години активно се работи за цялостно обновяване на инфраструктурата и градската среда. Пътищата и паркингите в Русе години наред не са реновирани и стояха сякаш на заден план. Реално имаме готови изпълнени главни булеварди като „Трети март“, „Липник“ и завършен пети етап на рехабилитация на бул. „Потсдам“. Паралелно с това вървят и реконструкции на паркове и други градски части като Парка на младежта и Парка на възрожденците. Ул. „Солун“ също е добър пример за цялостна реконструкция на улица, така че тя да бъде достъпна както за майки с колички, така и за хора с увреждания.“, каза Пламен Рашев.

 


.


.

Относно плановете и необходимостта от втори мост при Русе, народния представител Иван Иванов коментира: „Изграждането на мост тук е от първостепенно значение. Ситуацията в глобален мащаб е нестабилна и за пореден път наблюдаваме увеличение на движението на тежкотоварни камиони в областта. Наша отговорност е да придвижим колкото се може по-бързо този проект, който директно ще окаже положително въздействие както върху превозвачите, така и върху гражданите. Необходимо е също да подчертаем и факта, че ако не беше изграден буферният ТИР паркинг, в момента Русе щеше да бъде отново блокиран.“

 

В хода на разговорите се повдигна и темата с непрестанните миризми от предприятия и какво може да бъде направено, за да има контрол над тях. „В момента законодателят е казал, че се вземат осреднени стойности на нивата на замърсявания във въздуха. Съответно залповото изпускане на миризми трудно може да бъде засечено. Това е наша основна цел – да работим заедно на регионално и държавно ниво за промяна в текстовете така, че лесно да доказваме причинителят и той да носи отговорност. Призовавам за будно гражданско общество, подаването на сигнали към институциите дава ясен сигнал за нередностите и това на свой ред спомага за вземане на необходимите мерки.“, каза г-н Рашев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3957 |25.10.2023 София има нужда не от кукла на конци, а от смелост и компетентност . 0| 3836 |25.10.2023 Данаил Димов: Ще работя гласът на софиянци да се чуе в Общинския съвет . 0| 3864 |25.10.2023 Митко Синабов: С номер 13 може да се направи най-добрият избор за бъдещето на Кърджали . 0| 3681 |25.10.2023 839 млн. лв. инвестиции във ВиК мрежата според програмата на Хекимян за София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads