Реклама / Ads
1| 4057 |20.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Хекимян: До 3 години ще изградим 37 нови сгради на детски градини

.
Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян Източник: БГНЕС
Сред най-важните казуси за развитието на столицата в управленската програма на кандидата й за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян е казусът „София на децата и младите хора“. Особено в частта с образователната инфраструктура.
 

Защото по отношението към малките и младите, по отношението към възможностите, които могат да се предложат за тяхното обучение, възпитание и социализация, съдим за зрелостта на обществото ни от възрастни. „Затова до три години осигуряваме места за всички деца от 3 до 6-годишна възраст в детските градини. Това е ясна и постижима цел, която ще изпълним с изграждането на 37 нови сгради на детски градини“, дава сериозна заявка за работа Хекимян.

 

Като публична фигура от две десетилетия трудно можем да не му вярваме. Журналистът застава пред нас с името, лицето и обещанията си, че до края на текущата година ще бъде приключена дейността по изграждането на нови 10 детски градини в столичните райони Люлин, Овча купел, Оборище, Сердика, Изгрев, Студентски и Младост. По този начин ще бъдат разкрити 58 възрастови групи и 1450 деца ще имат своите места в тях.

 

Хекимян гарантира също, че през следващата година ще продължи строителството на още 15 детски градини в районите Нови Искър, Люлин, Красна поляна, Витоша, Триадица, Сердика, Средец, Лозенец, Изгрев, Искър и Младост. С тях ще се разкрият още 60 нови детски групи до края на 2024 г. Пак за 2024 г., както и за 2025 г., има готови проекти за изграждане на още 12 нови градински сгради.

 

Тъй като основният недостиг на места е при „ясленчетата“ в София, кандидатът на ГЕРБ държи да продължи работата приоритетно в тази насока. Защото отговорното, адекватно организирано и удобно уредено управление на столичния град включва в себе си грижата за всички негови жители - и малки, и големи - ни убеждават в предизборните си прояви представителите на политическата коалиция, издигнала Антон Хекимян.

 

По отношение на по-големите ученици също се мисли: изграждат се шест училища в Красно село, в Манастирски ливади - Запад, в Драгалевци, Студентски град, Триадица и Подуяне.

 

Разширение на Технологичното училище "Електронни системи" (ТУЕС) на територията на София Тех Парк, както и създаване на ново общинско технологично училище, са образователни въпроси, които със сигурност биха развълнували амбициозните кандидат-гимназисти и техните родители.

 

Родителите на столичните ученици настояват и за друго – за преминаването на децата им в едносменна обучителна форма. Защото твърде ранното ставане и последващото късно прибиране от училище вечер, особено през зимните месеци, е крайно неудобно, а и в разрез със здравословния и безопасен режим на живот. Съобразно родителските мнения, екипът на Хекимян се подготвя за разширяване на училищната база на София с цел поетапно премахване на образованието на две смени.

 

Добрият стопанин на един град трябва да мисли стратегически и в съответствие с икономическата обстановка. Затова поставянето на фотоволтаични инсталации на сградите от образователната инфраструктура на София, с които да бъдат намалени разходите за електричество и топла вода, е част от приоритетите на бъдещия кмет в работата му с грижа за децата. Хекимян ще продължи и програмата за основни ремонти и енергийна ефективност на училищата и детските градини.

 

А съвместно с кметовете на райони и директорите на училищата, екипът на бъдещия градоначалник ще разработва програма за осъвременяване на училищните дворове и спортните площадки. Затова преди дни, в дебат с още някои претенденти за поста на столичен кмет, Антон Хекимян акцентира върху подкрепата на здравето на младите, обеща им възможности за масов спорт, предложи скринингови програми, кампании срещу наркотици, алкохол, агресия, насилие. Мотивиран и убедителен, че за него гласът на подрастващите наистина има значение и че действително трябва да бъде чут, Хекимян показва последователност в тезата си, че с младите хора трябва да се работи. Още през 2018 г., по време на поредното издание на кампанията „Мениджър за един ден", като активен журналист той казва за децата, че „е много важно да бъдат
подкрепени още от ученическата скамейка, да знаят, че има хора, които мислят за тяхното развитие, а и да се чувстват сигурни”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4298 |19.10.2023 Хекимян: За четири години метрото може да се удължи с още 10 км. . 3| 3903 |15.10.2023 Васил Терзиев: Управленска немощ е неспособността да се реши проблемът с детските градини толкова години . 1| 4485 |13.10.2023 Антон Хекимян пред български предприемачи: Ако след четири години аз Ви поканя на среща, а Вие не дойдете, за мен това би бил неуспешен мандат . 2| 4081 |11.10.2023 Ваня Григорова: След 33 години дясно управление границите на нормалното се преместиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads