Реклама / Ads
4| 4215 |02.10.2023 НОВИНИ

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ: В София идват 2 млн туристи, могат да се увеличат двойно и да носят големи приходи

.
Източник: БГНЕС
Днес се проведе работна среща между представители на туристическия и ресторантьорския сектор и кандидата за кмет на София Антон Хекимян и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Любомир Минчев, Драгомир Младенов, Димитър Вучев, Йордан Тодоров и Стефан Марков.
 

"За мен тази среща е изключително важна, защото сектор "Туризъм" носи едни от най-високите приходи за София", заяви Антон Хекимян.

 

"Ресторантьорите и хотелиерите показаха, че могат да донесат много приходи на столицата. 2 милиона туристи са посетили София през 2019 г. Поемам отговорност до 3-4 години София да има 4 милиона туристи на година", допълни кандидатът за столичен градоначалник.

 

По думите му От ГЕРБ-СДС ще създадат Борд по туризма към Столична община, той ще събере най-добрите експерти по приоритетите на града. Ще бъде създаден и бранд "Идентичност", защото София трябва да има подходящ символ.

 

"В София трябва да бъде развиван конгресен, фестивален, културно-исторически, кулинарен и религиозен туризъм. Следващата ни цел - да не идват туристи само за нощувка или две, а да накараме посетителите на града да остават за повече време", подчерта Хекимян.

 

Той бе категоричен, че спортът е много важна тема за столицата ни.

 

"Спортът ще привлича туристи за големи шампионати и събития. София ще е с различно лице - не град на малките проекти, а такъв който да се конкурира с големите столици", съобщи Антон Хекимян.

 

Според него София трябва да има свое приложение - туристът слиза от самолета и си купува карта, която ще е в мобилния му телефон. На нея ще има всички културно-исторически забележителности, всички хотели и заведения. 

 

"Трябва да има цялостна маркетингова кампания за София - място за туризъм, забавления и сигурност. Туристите трябва да знаят, че всяко място в столицата ни, ще носи положителна емоция", каза още кандидатът за кмет.

 

"7 млн. лева сме спестили на секторите с мерките за малкия и средния бизнес. COVID-19, хиперинфлация и чегъртане - основните ни опити последните 2 години бяха да запазим София. Сега предстои да работим и за доразвиването на туризма", отбеляза от своя страна досегашният председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4505 |29.09.2023 Борисов: ПП, ДБ и ГЕРБ да имат най-много общински съветници и кметове - това ще препотвърди правителството . 3| 4983 |27.09.2023 Битката за местната власт: Кои са кандидатите в големите общини . 2| 9431 |23.09.2023 Част от разкопките на площад ”Света Неделя” бяха зарити, предвижда се разширение на общинския паркинг . 4| 7725 |14.09.2023 Директор преди звънеца: Трудно се намират учители по математика, информатика и чужди езици. За други предмети има по над 20 кандидати за едно място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads