Реклама / Ads
21| 26408 |05.10.2023 НОВИНИ

Първите находки в предизборната кампания

.
Едва една седмица е изминала от началото на предизборната кампания за местния вот. В пространството вече обикалят снимки, клипове и послания. Находките са интересни. Сред кандидатите за общественото доверие е рапърът Румънеца, както и 18-годишна ученичка. Късометражният “филм” на Ваня Григорова също предизвика реакции, а Йорданка Фандъкова изрази спокойствието си, че Антон Хекимян има навика да става рано и успешно ще може да следи акциите на снегорините. 
 

Въпреки че кампанията е предимно вяла в първата си седмица, вече наблюдаваме интересни попадения. Клипът на Ваня Григорова, която се бори за кметското място в София от името на БСП, например е истински кино-шедьовър. Напълно сериозни сме - вместо да изпращат филма на Стефан Командарев “Уроците на Блага” в надпреварата за наградите “Оскар”, преспокойно Националният филмов център може да се свърже с екипа на Григорова, която може би няма да спечели награда за България.

 

На родна почва кинопродукцията с разрошената корумпирана калинка, която се опитва да прокара куп корупционни схеми пред непоклатимата Ваня Григорова, вече предизвика присмех. Сигурни сме, че това е само началото и Ваня Григорова има още номера в ръкавите на изгладеното си синдикално сако. 

 

 

Сигурно добре си спомняте дуото Румънеца и Енчев. Същите, които пееха “Пипни ме тук и тук”, възпяваха шатрата на Аспарух, без какъвто и да е било сексуален подтекст. Е, този път един от двамата - Румънеца, е решил да гони политическа кариера и да се впусне в надпреварата за общински съветници на партия СБОР (Справедлива България обединени родолюбци). Изглежда обаче Румънеца не се чувства никак комфортно в това ново амплоа. Музикантът стои като препариран, облечен със сако, накривена папионка и рапърска шапка, докато се жалва как има куп проблеми в кв. “Овча купел”, но “на никой не му пука”. Няма да се заяждаме за граматическата грешка, въпреки че на пиарите му поне трябва да е известно, че правилната форма е “на никого”, защото в този клип това е най-малкият проблем на Румънеца. 

 

Младостта не би трябвало да е порок. Включването на ученици в кандидат-листи за общински съветници обаче трябва да е проблем. Е, изглежда не е точно така за “Български възход”, които са решили да включат в надпреварата за общински съветници в Горна Оряховица 18-годишна ученичка. По всяка вероятност момичето тепърва ще бъде 12 клас. Съветваме я да гледа уроците си и да се готви за матурите, не да се занимава с неуспешни политически проекти като този на Стефан Янев.


.

Оставихме за финал старта на предизборната кампания на ГЕРБ в София. Номинацията на Антон Хекимян за кмет на столицата дойде като истински шамар. Интересно е да се наблюдава как един журналист затваря очите си за управлението на Йорданка Фандъкова и се опитва да убеди всички, че през последните години българската столица се е превърнала в Сингапур на Балканите благодарение на общинската администрация. Впечатление обаче направи доверието, което Йорданка Фандъкова гласува на евентуалния си наследник. Според нея едно от предимствата на Хекимян е навика с ранното ставане. Това, смята Фандъкова, ще бъде предимство през зимата, когато в ранни зори Хекимян ще трябва да следи дали снегорините вършат надлежно работата си и чистят София. 

 


Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4477 |05.10.2023 Немската полиция претърсва имоти на руски олигарх . 19| 4586 |05.10.2023 Зеленски съобщи за поне 49 жертви при руски удар по магазин за хранителни стоки в Харков /видео/ . 3| 4511 |05.10.2023 Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково и държа заложници с часове, се е самоубил в ареста . 10| 4498 |05.10.2023 Русия все повече посяга към Абхазия. Ще строи военноморска база

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads