Реклама / Ads
0| 3586 |25.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Пенчо Милков: Ще работим активно за благоустройството на малките населени места от община Русе

.
„През изминалия кметски мандат увеличихме с 50% бюджета на община Русе, предвиден за малките населени места. Всяко кметство има самостоятелен бюджет и на местните управници е дадена пълна свобода да взимат решения кои улици да асфалтират, каква машина да закупят, поощряваме такива инвестиции”, отбеляза кандидатът за кмет на Русе от МК „БСП за България“ Пенчо Милков.
 

Той допълни, че в много общини в България тази свобода липсва.

 

“Убеден съм, че именно отговорните и грижовни хора, избрани от местното население, най-добре познават нуждите му. И в следващите 4 години ще продължа да подкрепям активно малките населени места. Основната ни задача ще бъде да увеличим броя на общите работници там“, посочи Милков.

 

През изминалия мандат средствата за асфалтиране в кметствата бяха удвоени, а местата, през които минават дерета, бяха превантивно почистени по негова инициатива. През 2023 г. последният канал, този в Червена вода, също ще бъде удълбочен в рамките на над 3 км. Със съдействието на ОП „Комунални дейности“ старите лампи се подменят с нови LED oсветители, а през 2022 г., когато държавата реализира програми за временна заетост, на всяко кметство бяха осигурени по трима общи работници.

 

С програма „Малки населени места” бяха реализирани десетки проекти за облагородяване на средата в кметствата - изграждане на детски и скейт площадки, възстановяване на стадион, изграждане на центрове за деца и възрастни, благоустроявания в централните части и др. 

 

Пенчо Милков, както и кандидатите за общински съветници от МК „БСП за България“, които ще продължат да работят за по-голяма подкрепа на малките населени места в община Русе, са под номер 69 в интегралната бюлетина.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3696 |24.10.2023 Ваня Григорова: Добро решение за хората с увреждания е да им дадем възможност да работят в общински предприятия . 0| 3687 |24.10.2023 ЦИК: Инсталирането на софтуера на машините за гласуване трябва да приключи в петък . 0| 3829 |24.10.2023 Джема Грозданова: Хора с опит и смелост трябват на Столичния общински съвет . 3| 4089 |24.10.2023 Антон Хекимян: Целта ни е нула жертви на пътя!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads