Реклама / Ads
0| 4142 |19.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Ваня Григорова: Ще работя всяко дете на София да има адекватна грижа

.
Ще работя за това за всяко едно от децата на София да има адекватна грижа. Това каза кандидатът за кмет и водач на листата на МК „БСП за България“ Ваня Григорова на среща със специалисти, работещи в детски ясли. Тя разговаря с тях заедно с кандидатите за общински съветници Миролюба Станоева и Иван Кирилов. Място в детските ясли и градини за всяко едно дете е сред ключовите политики на Григорова и е приоритет на широката лява местна коалиция.
 

Ваня Григорова изрази мнение, че са необходими повече самостоятелни ясли. Тя обърна вниманието и върху друг важен аспект, свързан с детските заведения.

“Продължаваме борбата в детските ясли да работят медицински сестри, а не да бъдат подменени от други образователни специалисти,” тъй като най-малките деца имат нужда не толкова от педагогическа, а от адекватна медицинска грижа.

 

Миролюба Станоева, кандидат за общински съветник от лявата коалиция и самата тя директор на самостоятелна детска ясла, се обяви против идеята детски ясли и детски градини да бъдат разполагани в приземни етажи на частни кооперации и други неподходящи пригодени помещения. “Те не разполагат с двор и с нормални условия за отглеждане на деца. Частният бизнес иска да овладее тази ниша и да създадат своите корупционни схеми”, за да получават гарантирани средства от разположените там детски заведения, коментира тя. “Затова ние, хората, които носим децата в сърцата си, сме хората, които можем да се противопоставим на такива решения и аз вярвам, че Ваня Григорова ще даде на гражданите експертно управление, допитвайки се до нас”, заяви Миролюба Станоева в качеството си на директор на ясла, синдикалист и специалист с дългогодишен опит.

 

“Зад клишетата като “ремонт на ремонта”, “концесионнни договори” стои източването на общинския бюджет, заяви Ваня Григорова - Тези грешно похарчени пари могат да отидат за увеличение на заплати и за подобряване на материалната база в читалища, училища, детски ясли, детски градини и къде ли не другаде. Имаме сериозна нужда от дофинансиране на ключови публични дейности”. Григорова заключи, че “столичният бюджет трябва да работи в интерес на гражданите, а гласът на нечутите да бъде чут.”

 

На срещата бе повдигнат и въпросът, че в момента в София няма необходимите домове за деца с увреждания, за възрастни хора и дневни центрове за деца от аутистичния спектър, където те да получават адекватна грижа от медицински специалисти.

 

Ваня Григорова припомни, че като синдикалист е била част от Националния съвет за хората с увреждания и един от острите проблеми е липсата на достъпна среда в София.

Тя посочи изключително порочната практика инвеститори да предпочетат да платят глоба, вместо да изпълнят задължителното условие при строежа на публични и обществени сгради да изградят рампа и достъпна среда за граждани с увреждания. “Няма достъпна среда и хората с увреждания на практика са заложници в домовете си”, подчерта Ваня Григорова и се обяви за мерки срещу тези практики.

 

Ние от нашите каузи не отстъпваме, каза в заключение Ваня Григорова.

 

По-рано тя, председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков и заместник-председателят на БСП - София и кандидат за общински съветник Иван Пешев се срещнаха с представители на Българската предприемаческа асоциация BESCO - неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите.

 

Те посетиха и разгледаха работно пространство - хъб за споделени иновации и споделени лаборатории.

 

Ваня Григорова обсъди с представителите на организацията възможности за бъдещо сътрудничество в рамките на общинските дейности и осъществяване на подкрепа за учениците и училищата, които не разполагат със съвременни STEM центрове.

 

В последвалите разговори Ваня Григорова и Иван Таков представиха приоритетите си за управление на столицата и отговориха на поставените въпроси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4301 |19.10.2023 Хекимян: За четири години метрото може да се удължи с още 10 км. . 10| 3790 |18.10.2023 Пенчо Милков: В Русе расте едно ново поколение деца . 1| 3731 |18.10.2023 Васил Терзиев: Моята цел е да направя така, че младите хора да остават тук . 2| 3690 |18.10.2023 Владислав Николов, кандидат за кмет: Обещаваме по-малко да говорим повече да работим за Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads