Реклама / Ads
0| 3221 |23.03.2023 НОВИНИ

1000 лв. глоба за хулиганите, потрошили кола край Румънското посолство на протестите през 2020 г.

.
Глоба в размер на 1000 лева трябва да платят Георги Георгиев и Стоян Атипов, които бяха обвинени, че са потрошили колата на зъболекарката Елена Мицева край Румънското посолство по време на антиправителствените протести срещу кабинета на Бойко Борисов през 2020 г.
 

Инцидентът стана на 17 август около 21 ч. по време на една от протестните блокади на бул. “Ситняково”. Тогава Елена Мицева се опита да мине през блокадата, докато в колата пътуват още съпруга й и двете й малолетни деца. Опитът обаче срещна гнева на демонстрантите и така Георгиев и Атипов разбиха предното стъкло на колата. 

 

В обвинението пише, че “участващите в протеста граждани започнали да викат да спре. Мицева спряла, но навлизането на автомобила в кръстовището предизвикало гневна реакция сред протестиращите. Те наобиколили превозното средство и започнали да блъскат, удрят и клатят автомобила. Децата, които пътували на задната седалка, се уплашили и разплакали, пише в обвинението. Георгиев е бил сред протестиращите, които блъскали по автомобила. Той удрял с ръце по предното стъкло на колата и то се счупило. След това той се отдалечил от мястото и се слял с тълпата”. 

 

Към мястото на инцидента били изпратени екипи на полицията. Версията на свидетелите на място е, че "колата е налетяла" и дори, че се е "врязала сред хората" въпреки нормалния опит на протеста да я спре. Конфликтът по време на блокадата на кръстовището на "Ситняково" предизвика остри критики и към полицията, която не охранява протестите и блокадите, пишат от “Дневник”. 

 

Георги Георгиев беше обвинен, че противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, собственост на Иван Мицев, както и в това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост.

 

Стоян Атипов също бе обвинен за непристойни действия, които нарушават обществения ред, а сега двамата получиха наказания под формата на глоба.

 

Атипов и Георгиев са признати за виновни с решение на съдия Николай Урумов, който обаче ги освободи от наказателна отговорност и им наложи само административна. Те са осъдени да платят и всички разноски по делото, но не и да покрият щетите по автомобила на Елена Мицева. Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3129 |23.03.2023 СГС наложи глоба от по 1000 лева за щетите от протестите през 2020 година . 0| 3134 |14.03.2023 Кметът на Рила отнесе глоба за незаконно сметище край града . 1| 3041 |14.03.2023 Пазарната оценка на глобалните финансови компании се стопи с 465 млрд. щ. долара . 6| 3185 |13.03.2023 Никола Янков: Глобалната рецесия няма да се размине, но сривът няма да е като този през 2008 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads