Реклама / Ads
23| 5034 |09.03.2015 НОВИНИ

И 12-годишно циганче ритало починалия Стоян от Правец?

.
Циганите, пребили до смърт 64-годишния Стоян Иванов в Правец остават в ареста. Това реши Софийският окръжен съд, който днес гледа мерките за неотклонение на двамата обвиняеми-18-годишният Йоко Георгиев и 15-годишния Мартин Трайков.
 

Според адвокатите на подсъдимите, Стоян е подгонил хлапетата и хванал Йоко. Точно в този момент останалите момчета дружно скачат и погват Стоян с множество ритници и юмруци в главата. Това довежда до тежка черепно-мозъчна травма, от която Стоян умира., съобщи нюз. бг.

 

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за двамата обвиняеми. Прокурорът се мотивира с това, че престъплението се явява тежко умишлено, за което законодателят предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. На второ място и за двете момчета доказателствата сочели, че са извършители на деянието и могат да се укрият, ако бъдат пуснати.

 

Според адвокатите на двамата обвиняеми, не може да се посочи кой точно е нанесъл фаталния удар върху главата на Стоян. Днес стана ясно, че в мелето е участвало и трето циганче - 12-годишно. Тъй като то е малолетно, не могат да му бъдат повдигнати обвинения.

 

Защитата на Мартин, адвокат Миглена Тошева, обясни, че разпитаните непълнолетни свидетели на случката не твърдят, че той е ударил смъртоносно жертвата. Освен това, той се върнал, за да пита пострадалия как се чувства. Това според юриста означава, че Мартин може да не е бил там, когато главата на Стоян отнася последния удар.

 

Адвокат Станиш Златков пък посочи, че по-лека мярка като "домашен арест" би била адекватна спрямо клиента му Йоко Георгиев.

 

"Искам на свобода", бе единственото, което сподели пред Темида Йоко, а Мартин допълни: "И аз искам на свобода". За сега обаче двете момчета остават в ареста, освен ако не обжалват решението на съда в тридневен срок. Ако това се случи, съдът предвиди  заседание на 17 март.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7810 |07.12.2014 Осмокласник изнасили 12-годишно момче . 7| 6871 |03.11.2014 Циганчета от Пазарджик снимат обезглавяване в джамия . 14| 10075 |11.02.2014 Бунт в кв. "Христо Ботев" заради убито циганче . 16| 5121 |14.01.2014 Циганчета сурвакаха Станишев да е жив и здрав 101 година!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads