Реклама / Ads
42| 5096 |20.07.2011 НОВИНИ

12 независими застават зад премиера

.
12 от 18-те независими депутати официално подкрепиха премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от декларацията, която бе раздадена на журналисти "за вярност към министър-председателя".
 

Под нея са се подписали Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Касим Дал, Кирил Гумнеров, Корман Исмаилов, Марио Тагарински, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и Тодор Великов.

"Ние, долуподписаните Група 12 независими народни представители, водени от свободната си воля, съвест и убеждения, искаме категорично да заявим: Подкрепяме премиера Бойко Борисов и неговото правителство и ще гласуваме против вота на недоверие", се посочва в декларацията.

За нас е напълно ясен и прозрачен истинският замисъл и цел на този вот, инспириран от ДПС, БСП, СДС, ДСБ и АТАКА, изтъкват 12-те и подчертават - категорично се противопоставяме срещу опита за реанимиране на Волен Сидеров от страна на Ахмед Доган, Иван Костов и Георги Първанов.

По думите им с тази декларация те искат да покажат, че правителството има необходимата подкрепа и не е нужно да става заложник на нечисти сделки и намерения.

"По този начин няма да се реализира сценарият правителството отново да стане заложник на Волен Сидеров и кукловодите му", се посочва още в декларацията.

12-те независими припомнят, че преди по-малко от два месеца Народното събрание е приело Декларация срещу опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страната чрез "противоконституционни и ксенофобски" действия на лидера на Атака.

"В подкрепа на тези твърдения припомняме също, че именно Волен Сидеров пръв поиска от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заради проявената от него безпристрастност и принципност при отстояване на Закона по повод инцидента пред джамията в София", завършва декларацията им.

Припомняме, парламентарната група на ГЕРБ е от 117 души, така че с новите 12 управляващите няма да имат никакъв проблем за преодоляване на поредния вот на недоверие към кабинета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5206 |20.07.2011 Попълват ВСС, ГЕРБ се крие зад гърба на независимите . 41| 5410 |19.07.2011 ДСБ: Зад спекулациите на премиера се крие безсилието на ГЕРБ . 51| 6454 |03.07.2011 Харалан Александров: Не следя всички изяви на премиера . 20| 5954 |01.07.2011 Собственици в Бояна плашат със съд премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads